Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να αποκλείσει ιστότοπους που δεν καταπολεμούν  παραπληροφόρηση όπως την ορίζει η κύβερνηση

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να αποκλείσει ιστότοπους που δεν καταπολεμούν  παραπληροφόρηση όπως την ορίζει η κύβερνηση

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί αλλαγές στο Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο που θα αναγκάσει τους ιστότοπους να αποκλείουν την παραπληροφόρηση  . Οι εταιρείες που δεν συμμορφώνονται ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα πρόστιμα ή ακόμη και να αποκλειστούν στη χώρα.

Οι αλλαγές θα συνδέσουν το Νομοσχέδιο Εθνικής Ασφάλειας με το Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο στοχεύει να καταστήσει «το Ηνωμένο Βασίλειο το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο για σύνδεση στο διαδίκτυο». Η τελευταία αλλαγή στο νομοσχέδιο, ωστόσο, δείχνει ότι ο νόμος μπορεί να παραταθεί κατά την ιδιοσυγκρασία της κυβέρνησης, κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει σοβαρό ζήτημα. Το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο είχε προηγουμένως επικριθεί από την Open Rights Group για διάφορους λόγους.

Σχολιάζοντας τις νέες αλλαγές, η Γραμματέας Ψηφιακών Υπηρεσιών Nadine Dorries δήλωσε:

«Η εισβολή στην Ουκρανία έδειξε για άλλη μια φορά πόσο εύκολα η Ρωσία μπορεί και θα οπλίσει τα social media για να διαδώσουν παραπληροφόρηση και ψέματα σχετικά με τις βάρβαρες ενέργειές της, στοχεύοντας συχνά τα ίδια τα θύματα της επιθετικότητάς της. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στα ξένα κράτη ή στις μαριονέτες τους να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να διεξάγουν εχθρικό διαδικτυακό πόλεμο ανεμπόδιστα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ενισχύουμε τις νέες μας προστασίες ασφάλειας στο Διαδίκτυο για να διασφαλίσουμε ότι οι εταιρείες κοινωνικών μέσων εντοπίζουν και εξαλείφουν την παραπληροφόρηση που υποστηρίζεται από το κράτος».

Δεν θα είναι μόνο οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που φτιάχνονται για την άρση της παραπληροφόρησης. οι μηχανές αναζήτησης, οι εφαρμογές και όλοι οι άλλοι ιστότοποι που επιτρέπουν στους χρήστες να δημοσιεύουν περιεχόμενο θα πρέπει να λάβουν μέτρα για την κατάργηση αυτού του τύπου περιεχομένου. Οι αλλαγές ισχύουν επίσης για ψεύτικους λογαριασμούς που έχουν δημιουργηθεί για λογαριασμό πολιτειών για να επηρεάσουν δημοκρατικές ή νομικές διαδικασίες, όπως εκλογές ή δικαστικές διαδικασίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *