Η ομάδα Αναζήτησης Google εντοπίζει σφάλματα που επηρεάζουν την ευρετηρίαση περιεχομένου από δημοφιλείς εκδότες   

Η ομάδα Αναζήτησης Google εντοπίζει σφάλματα που επηρεάζουν την ευρετηρίαση περιεχομένου από δημοφιλείς εκδότες   

H Αναζήτηση Google συμπεριφέρεται παράξενα, επηρεάζοντας αρνητικά τους εκδότες που δημοσιεύουν νέο περιεχόμενο. Ο γίγαντας της αναζήτησης αναγνώρισε ότι ανακάλυψε το σφάλμα και εξασφάλισε επίλυση, πιθανώς εντός των επόμενων 12 ωρών.

Η πλειονότητα των πρόσφατα δημοσιευμένων άρθρων, συμπεριλαμβανομένου του νέου περιεχομένου, ενδέχεται να μην εμφανιστεί στα αποτελέσματα της Αναζήτησης Google. Όπως παρατηρήθηκε και αναφέρθηκε από το CNET, τα άρθρα ειδήσεων είτε δεν εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης είτε η Google προτείνει άρθρα από επτά έως οκτώ ώρες πριν ή αργότερα, αντί για το πιο πρόσφατα δημοσιευμένο περιεχόμενο.

Ο εμπειρογνώμονας αναζήτησης Ιστού Barry Schwartz ισχυρίστηκε ότι μαζικά δημοφιλείς δημοσιεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Reuters και Bloomberg, εμφανίστηκαν πρόσφατα δημοσιευμένα άρθρα τους όπως δημοσιεύτηκαν πριν από αρκετές ώρες. Το σφάλμα ευρετηρίου Αναζήτησης Google φαίνεται να επηρεάζει μόνο τα πρόσφατα δημοσιευμένα άρθρα. Παλαιότερα άρθρα μπορούν να βρεθούν εύκολα.

Η Google έχει κυνηγήσει το σφάλμα. Η υπηρεσία Google Search Central Twitter της εταιρείας δημοσίευσε ένα Tweet σήμερα, δηλώνοντας ότι η εταιρεία εργάζεται για να βρει τη βασική αιτία του προβλήματος και σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση εντός των επόμενων 12 ωρών.

Ο χειριστής του Twitter δημοσίευσε ένα άλλο Tweet επιβεβαιώνοντας ότι η ερευνητική ομάδα είχε εντοπίσει το πρόβλημα και η εταιρεία εργάζεται για μια διόρθωση. Η Google ενδέχεται να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση εντός των επόμενων 12 ωρών, διορθώνοντας το σφάλμα ευρετηρίασης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κάθε ερώτημα αναζήτησης δεν θα έχει παράξενα αποτελέσματα. Είναι πιθανό ότι μόνο ορισμένα κομμάτια περιεχομένου μπορεί να έχουν καταχωρηθεί εσφαλμένα τις τελευταίες ώρες. Τα bot “crawler” της Google ενημερώνουν συνεχώς τις πληροφορίες στους διακομιστές του γίγαντα αναζήτησης. Αυτό διασφαλίζει ότι τα ερωτήματα αναζήτησης απαντώνται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *