Το FBI προειδοποιεί για ψεύτικες εφαρμογές κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιούνται για εξαπάτηση επενδυτών

Το FBI προειδοποιεί για ψεύτικες εφαρμογές κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιούνται για εξαπάτηση επενδυτών

Το FBI προειδοποίησε σήμερα ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν δόλιες επενδυτικές εφαρμογές κρυπτονομισμάτων για να κλέψουν κεφάλαια από επενδυτές στις ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής, η ομοσπονδιακή υπηρεσία επιβολής του νόμου των ΗΠΑ εκτιμά ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν ήδη κλέψει με επιτυχία περίπου 42,7 εκατομμύρια δολάρια από 244 θύματα.

«Το FBI παρατήρησε εγκληματίες του κυβερνοχώρου να έρχονται σε επαφή με επενδυτές των ΗΠΑ, ισχυριζόμενοι δολίως ότι προσφέρουν νόμιμες επενδυτικές υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων και πείθοντας τους επενδυτές να κατεβάσουν δόλιες εφαρμογές για κινητά, τις οποίες οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν χρησιμοποιήσει με αυξανόμενη επιτυχία με την πάροδο του χρόνου για να εξαπατήσουν τους επενδυτές του κρυπτονομίσματος τους». Ανέφερε το FBI σε προειδοποίηση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Η υπηρεσία εντόπισε απατεώνες που λειτουργούσαν με διάφορα ονόματα εταιρειών, όπως η Yibit (μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Μαΐου 2022) και η Supayos aka Supay (τον Νοέμβριο του 2021).

Έπεισε πολλούς στόχους να εγκαταστήσουν ψεύτικες εφαρμογές και να καταθέσουν χρήματα σε πορτοφόλια που οι εισβολείς ισχυρίστηκαν ότι συνδέονταν με τους λογαριασμούς εφαρμογών των θυμάτων.

Μεταξύ 22 Δεκεμβρίου 2021 και 7 Μαΐου 2022, άλλοι εγκληματίες του κυβερνοχώρου υποδύθηκαν ένα νόμιμο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα των ΗΠΑ για να εξαπατήσουν δεκάδες άλλα θύματα από κρυπτονομίσματα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Χρησιμοποίησαν μια παρόμοια τακτική, εξαπατώντας τα θύματα να εγκαταστήσουν μια ψεύτικη εφαρμογή και να καταθέσουν κρυπτονομίσματα σε πορτοφόλια που φέρονται να συνδέονται με τους λογαριασμούς των θυμάτων στην εφαρμογή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *