Canalys: Οι πωλήσεις smartphone μειώθηκαν 9% το δεύτερο τρίμηνο του 2022 λόγω της υπερπροσφοράς και του αυξανόμενου πληθωρισμού

Canalys: Οι πωλήσεις smartphone μειώθηκαν 9% το δεύτερο τρίμηνο του 2022 λόγω της υπερπροσφοράς και του αυξανόμενου πληθωρισμού

Η Canalys δημοσίευσε μια ανησυχητική έκθεση για την αγορά smartphone για το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Οι αποστολές μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου μειώθηκαν 9% σε ετήσια βάση μετά από ασθενέστερη ζήτηση, μετά από «οικονομικούς αντίθετους ανέμους και περιφερειακή αβεβαιότητα». .

Η Samsung παρέμεινε ο κορυφαίος κατασκευαστής το 2ο τρίμηνο, ενώ η Apple ξαναπήρε τη δεύτερη θέση από τη Xiaomi μετά τις ισχυρές πωλήσεις iPhone 13, ενώ οι Κινέζοι κατασκευαστές δυσκολεύτηκαν στο σπίτι τους.

Canalys: Smartphone sales fell 9% in Q2 2022 due to oversupply and soaring inflation

Σύμφωνα με τον Runar Bjørhovde, αναλυτή έρευνας στην Canalys, οι εταιρείες αντιμετώπισαν υποτονική ζήτηση, η οποία οδήγησε σε επανεξέταση των τριμηνιαίων στρατηγικών. Ο αυξανόμενος πληθωρισμός και η συσσώρευση αποθεμάτων είχαν ως αποτέλεσμα οι κατασκευαστές να «επαναξιολογήσουν το χαρτοφυλάκιό τους» για το υπόλοιπο του 2022.

Το τμήμα της μεσαίας κατηγορίας δυσκολεύεται περισσότερο από το αναμενόμενο. Γενικά είναι υπερπλήρη και τώρα οι πωλήσεις είναι ακόμη πιο υποτονικές καθώς οι καταναλωτές τείνουν να αναζητούν ακόμη φθηνότερες συσκευές.

Canalys: Smartphone sales fell 9% in Q2 2022 due to oversupply and soaring inflation

Η πτώση της ζήτησης προκαλεί μεγάλη ανησυχία για ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, πρόσθεσε ο Toby Zhu, αναλυτής της Canalys. Οι πιέσεις στο κόστος μειώνονται, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα με τα logistics και την παραγωγή. Για παράδειγμα, οι αυστηρότεροι νόμοι για τις εισαγωγές και οι τελωνειακές διαδικασίες ορισμένων αναδυόμενων αγορών καθυστερούν ακόμη περισσότερο τις αποστολές.

Η πτώση κατά 9% επηρεάζεται επίσης από την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση πριν από δώδεκα μήνες. Υπήρχε μια περιορισμένη ζήτηση, μετά το δύσκολο 2020, ενώ σήμερα το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών πηγαίνει προς άλλα προϊόντα και αγαθά, όχι ηλεκτρονικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *