Η Google θα διευκολύνει σύντομα τον ορισμό του Chrome ως προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης στα Windows 

Η Google θα διευκολύνει σύντομα τον ορισμό του Chrome ως προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης στα Windows 

H Google εργάζεται για έναν ευκολότερο τρόπο για να ορίσει το Chrome ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στις σύγχρονες εκδόσεις των Windows. Όπως εντοπίστηκε από το Leopeva64-2 στο Reddit, μια δέσμευση στο Chromium Gerrit περιγράφει ένα νέο στοιχείο ελέγχου που θα επιτρέπει στους χρήστες του Chrome να ορίσουν το πρόγραμμα περιήγησης ως προεπιλεγμένο με ένα μόνο κλικ.

Η τρέχουσα έκδοση του Chrome επιτρέπει την αλλαγή του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης εντός των ρυθμίσεών του, αλλά η εφαρμογή απαιτεί μετάβαση στην εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows. Από την άλλη πλευρά, ο Firefox έχει μια πολύ πιο βολική λύση με ένα κλικ που παρουσιάστηκε το Mozilla το 2021. Η ίδια εφαρμογή θα φτάσει σύντομα στο Chrome.

Δείτε πώς περιγράφει η Google την αλλαγή κώδικα στο Chromium Gerrit:

Κάντε το Chrome το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτή η συνάρτηση λειτουργεί περνώντας από τα πρωτόκολλα url και τις συσχετίσεις αρχείων που σχετίζονται με τη γενική περιήγηση, π.χ. http, https, .html κ.λπ., και ρυθμίζοντας απευθείας τις σχετικές καταχωρήσεις μητρώου για το καθένα.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα είναι διαθέσιμη η ενημερωμένη συμπεριφορά, αλλά μπορείτε να περιμένετε να εμφανιστεί σε κανάλια προεπισκόπησης για δοκιμή πριν από τη δημόσια κυκλοφορία.

Η αλλαγή του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης ήταν μια μεγάλη διαμάχη αφού η Microsoft κατέστησε απίστευτα δύσκολη τη μετάβαση από το Edge σε οτιδήποτε άλλο στα Windows 11. Αντί να παρέχει μια επιλογή με ένα κλικ, η εταιρεία ανάγκασε τους χρήστες να αλλάξουν περισσότερες από δέκα συσχετίσεις αρχείων μόνο για να κάνουν τα Windows 11 ανοίξτε συνδέσμους στο Chrome ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης. Μετά από μια σημαντική αντίδραση, η Microsoft ενέδωσε και διόρθωσε το πρόβλημα. Μέρη των Windows 10 και 11 εξακολουθούν να είναι συνδεδεμένα με τον Edge, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε με το εργαλείο MSEdgeRedirect.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *