Ρωσική ομάδα απειλών στοχεύει διαδικτυακούς προμηθευτές στη Σιγκαπούρη

Ρωσική ομάδα απειλών στοχεύει διαδικτυακούς προμηθευτές στη Σιγκαπούρη

Μια κυβερνοσυμμορία που στοχεύει νόμιμους πωλητές σε φόρουμ διαφήμισης στο Διαδίκτυο για να συγκεντρώσει τα διαπιστευτήρια πληρωμής τους και να αποστραγγίσει τους λογαριασμούς τους, έχει επεκτείνει τις παράνομες δραστηριότητές της στη Σιγκαπούρη.

Η αποκάλυψη προέρχεται από την IB-Group, η οποία παρακολουθεί το Classiscam από τότε που το εντόπισε για πρώτη φορά το 2020 και εδρεύει στην ασιατική πόλη-κράτος.

«Οι απατεώνες Classiscam, όπως υποδηλώνει το όνομά του, στοχεύουν χρήστες μιας από τις κορυφαίες απόρρητες πλατφόρμες στη Σιγκαπούρη», δήλωσε η πτέρυγα έρευνας του κυβερνοεγκλήματος του IB-Group. «Οι απατεώνες που παρουσιάζονται ως νόμιμοι αγοραστές πλησιάζουν τους πωλητές με αίτημα να αγοράσουν αγαθά από τις καταχωρίσεις τους και με απώτερο σκοπό την κλοπή δεδομένων πληρωμής».

Το Classiscam θεωρείται ότι προέρχεται από τη Ρωσία πριν επεκταθεί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ – και τώρα, προφανώς, στην Ασία – είναι μεγάλη επιχείρηση και πιστεύεται από την IB-Group ότι είχε σχεδόν 30 εκατομμύρια δολάρια σε παράνομα έσοδα τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Αυτό μοιράζεται μεταξύ των αρχηγών, οι οποίοι περικόπτουν τα έσοδα κατά 20-30%, και των συμβασιούχων απατεώνων τους, οι οποίοι πραγματοποιούν αυτήν την πληρωμή σε αντάλλαγμα για πρόσβαση στην εργαλειοθήκη υπηρεσιών Classiscam, η οποία περιλαμβάνει ψεύτικες ιστοσελίδες που έχουν σχεδιαστεί για να πλαστοπροσωπούν τους νόμιμους αγοραστές και τεχνικούς βοήθεια όταν οι τράπεζες επιχειρούν να μπλοκάρουν ύποπτες πληρωμές με πιστωτική κάρτα.

Από τότε που άρχισε να παρακολουθεί τη συλλογικότητα του κυβερνοεγκληματικού, η IB-Group εντόπισε περίπου 380 ομάδες που λειτουργούν υπό την ομπρέλα Classiscam στο Telegram, ένα δημοφιλές φόρουμ ανταλλαγής μηνυμάτων με κακόβουλους χάκερ, κυβερνοπαρατάκτες και άλλους διαδικτυακούς παράγοντες που είναι πιο πιθανό να παραβιάσουν το νόμο.

Υπολογίζει ότι η Classiscam έχει περίπου 38.000 απατεώνες στα βιβλία της, επταπλάσια αύξηση από το 2020, αν και μόνο περίπου το ένα τέταρτο των συνολικών ομάδων που εντοπίστηκαν φαίνεται να είναι ακόμη ενεργές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *