Ο συνεργάτης της AMD επιβεβαιώνει την κυκλοφορία του Ryzen 7000 (Zen 4) τον Σεπτέμβριο, εν μέσω φημολογούμενων καθυστερήσεων

Ο συνεργάτης της AMD επιβεβαιώνει την κυκλοφορία του Ryzen 7000 (Zen 4) τον Σεπτέμβριο, εν μέσω φημολογούμενων καθυστερήσεων

Πριν από λίγες ημέρες, η AMD ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να αποκαλύψει τους επεξεργαστές επόμενης γενιάς της σειράς Ryzen 7000, που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 4, στο τέλος αυτού μήνα στις 29 Αυγούστου. Ενώ η ανακοίνωση θα γίνει στις 29, τα πραγματικά τσιπ και οι μητρικές θα είναι προφανώς στο ράφι από τις 15 Σεπτεμβρίου, κάτι που έχει επίσης υπονοηθεί από φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει.

Μια νέα αναφορά υποδηλώνει ότι υπάρχουν προβλήματα υλικολογισμικού που μαστίζουν την ολοκαίνουργια πλατφόρμα Socket AM5. Ως εκ τούτου, μια πιθανή καθυστέρηση θα μπορούσε να είναι στα χαρτιά.

Ωστόσο, ένας από τους συνεργάτες της AMD, η Alphacool, η οποία κατασκευάζει ψύκτες, επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι επεξεργαστές Ryzen 7000 θα κυκλοφορήσουν τον ίδιο τον Σεπτέμβριο, παρά τις φωνές που προτείνουν ότι θα μπορούσε να καθυστερήσει. Η εταιρεία δημοσίευσε την είδηση ​​στην επίσημη λαβή της στο Twitter όταν επιβεβαίωσε τη συμβατότητα με ψύκτες στις πρίζες AM4 και AM5. Λέει:

Ακριβώς στην ώρα για την κυκλοφορία των νέων επεξεργαστών AMD τον Σεπτέμβριο, μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι όλοι οι ψύκτες CPU και τα AIO της σειράς μας είναι συμβατά με την υποδοχή AM5 της AMD. Το κιτ τοποθέτησης που περιλαμβάνεται επιτρέπει στους νέους επεξεργαστές της σειράς Ryzen 7000 να ψύχονται με νερό από την αρχή.

Ενώ αυτό το χαρακτηριστικό είχε ήδη διαρρεύσει εδώ και πολύ καιρό το 2021, η AMD το επιβεβαίωσε επίσημα στην εκδήλωση Computex 2022.

Αν και τα νέα δεν αποκαλύπτουν συγκεκριμένες ημερομηνίες, καθησυχάζουν ότι οι άνθρωποι πιθανότατα θα μπορούν να βρουν τους επεξεργαστές Ryzen 7000 στα καταστήματα λιανικής τον επόμενο μήνα χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Οι συνοδευτικές μητρικές πλακέτες, επίσης, θα πρέπει να είναι διαθέσιμες μαζί με τις CPU.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *