Η Microsoft επιβεβαιώνει προβλήματα BitLocker στις τελευταίες ενημερώσεις των Windows

Η Microsoft επιβεβαιώνει προβλήματα BitLocker στις τελευταίες ενημερώσεις των Windows

Η Microsoft επιβεβαίωσε επίσημα όσα αναφέρουν ορισμένοι χρήστες εδώ και αρκετές ημέρες. Σύμφωνα με μια ειδοποίηση που δημοσιεύτηκε στις επίσημες πληροφορίες του Windows Health Dashboard, η πρόσφατη ενημέρωση ασφαλείας για το Secure Boot DBX (KB5012170) προκαλεί την εκκίνηση των υπολογιστών στην ανάκτηση BitLocker, προτρέποντας τους χρήστες να εισαγάγουν τα κλειδιά ανάκτησης.

Εκτός από την επίσημη αναγνώριση αυτού του περίεργου σφάλματος, η Microsoft αποκάλυψε προσωρινούς τρόπους αντιμετώπισης για τα επηρεαζόμενα συστήματα που δεν θα επηρεαστούν ακόμη:

  • Όσοι έχουν ήδη εγκαταστήσει το KB5012170 και λαμβάνουν τώρα εντολές ανάκτησης BitLocker πρέπει να εισάγουν τα κλειδιά ανάκτησης BitLocker. Η επίσημη καθοδήγηση είναι διαθέσιμη στην τεκμηρίωση από τη Microsoft.
  • Όσοι δεν έχουν εγκαταστήσει ακόμη το KB5012170 ή επανεκκινούν τα συστήματά τους μετά την εφαρμογή της ενημέρωσης μπορούν να αναστείλουν προσωρινά το BitLocker για να παρακάμψουν το σφάλμα:
    • Εκτελέστε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής και εισαγάγετε την εντολή Manage-bde -protectors -disable %systemdrive% -rebootcount 2 .
    • Εγκαταστήστε το KB5012170.
    • Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας δύο φορές.
    • Το BitLocker θα πρέπει να εκτελείται ξανά μετά τη δεύτερη επανεκκίνηση. Μπορείτε να επαληθεύσετε την κατάστασή του χρησιμοποιώντας την εντολή Manage-bde -protectors -Enable %systemdrive%.

Ο James White ανακοινώνει ότι αποσύρεται

Είναι ενδιαφέρον ότι η Microsoft λέει ότι το σφάλμα BitLocker δεν επηρεάζει όλους τους υπολογιστές. Σύμφωνα με τη Microsoft, οι χρήστες που έχουν επανεκκινήσει επιτυχώς τους υπολογιστές τους δύο φορές μετά την εφαρμογή του KB5012170 δεν θα λάβουν την προτροπή ανάκτησης BitLocker. Επίσης, το σφάλμα δεν ενοχλεί τα συστήματα Windows 10, μόνο τα Windows 11.

Ένα άλλο πρόβλημα που προκαλεί το KB5012170 είναι το σφάλμα 0x800f0922 όταν οι χρήστες προσπαθούν να εγκαταστήσουν την ενημέρωση ασφαλείας για το Secure Boot DBX. Καθώς η Microsoft διερευνά το πρόβλημα, οι πελάτες μπορούν να παρακάμψουν το σφάλμα ενημερώνοντας το UEFI στις πιο πρόσφατες εκδόσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *