Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ισραηλινής εταιρείας spyware NSO Group παραιτήθηκε

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ισραηλινής εταιρείας spyware NSO Group παραιτήθηκε

Η ισραηλινή εταιρεία spyware NSO Group δήλωσε την Κυριακή ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Shalev Hulio αποχωρεί με άμεση ισχύ, με τον Chief Operating Officer Yaron Shohat να διορίζεται να επιβλέπει την αναδιοργάνωση της εταιρείας πριν οριστεί διάδοχος.

Πηγή στην εταιρεία επιβεβαίωσε ότι περίπου 100 εργαζόμενοι θα απολυθούν στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της εταιρείας και ότι ο Shohat θα ηγηθεί της εταιρείας μέχρι το διοικητικό συμβούλιο να διορίσει νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Η εταιρεία παρακολούθησης, η οποία κατασκευάζει το λογισμικό Pegasus, αντιμετωπίζει νομικές ενέργειες μετά από ισχυρισμούς ότι τα εργαλεία της χρησιμοποιήθηκαν κατάχρηση από κυβερνήσεις και άλλες υπηρεσίες για να χακάρουν κινητά τηλέφωνα.

Η NSO έχει πει ότι η τεχνολογία της προορίζεται να βοηθήσει στη σύλληψη τρομοκρατών, παιδεραστών και σκληροπυρηνικών εγκληματιών και πωλείται σε «ελεγμένους και νόμιμους» κυβερνητικούς πελάτες, αν και διατηρεί τη λίστα πελατών της εμπιστευτική.

«Τα προϊόντα της εταιρείας παραμένουν σε μεγάλη ζήτηση από τις κυβερνήσεις και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου λόγω της τεχνολογίας αιχμής και της αποδεδειγμένης ικανότητάς της να βοηθά αυτούς τους πελάτες στην καταπολέμηση του εγκλήματος και του τρόμου», δήλωσε ο Shohat σε δήλωση.

“Η NSO θα διασφαλίσει ότι οι πρωτοποριακές τεχνολογίες της εταιρείας χρησιμοποιούνται για νόμιμους και άξιους σκοπούς”, πρόσθεσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *