Η ψεύτικη επέκταση Chrome «Internet Download Manager» έχει 200.000 εγκαταστάσεις

Η ψεύτικη επέκταση Chrome «Internet Download Manager» έχει 200.000 εγκαταστάσεις

Η επέκταση Google Chrome «Internet Download Manager» που έχει εγκατασταθεί από περισσότερους από 200.000 χρήστες είναι adware.

Η επέκταση βρίσκεται στο Chrome Web Store τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τις πρώτες κριτικές που δημοσιεύτηκαν από χρήστες.

Παρόλο που η επέκταση μπορεί να εγκαταστήσει ένα γνωστό και νόμιμο πρόγραμμα διαχείρισης λήψεων, παρατηρήθηκε ανεπιθύμητη συμπεριφορά που εκδηλώνεται από την επέκταση—όπως άνοιγμα συνδέσμων σε ιστότοπους με ανεπιθύμητη αλληλογραφία, αλλαγή της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης και περαιτέρω αναζήτηση στον χρήστη με αναδυόμενα παράθυρα που του ζητούσαν να πραγματοποιήσει λήψη περισσότερα Επέκταση Dodgy Chrome που εγκαταστάθηκε από 200.000+ χρήστες

Ένας προβληματισμένος αναγνώστης επικοινώνησε  όταν είδε ένα πρόσθετο Chrome που “τρέχει κακόβουλους ιστότοπους πλαστοπροσωπώντας διάσημο λογισμικό”.

Και η ανησυχία τους φαίνεται βάσιμη. Η επέκταση προγράμματος περιήγησης «Internet Download Manager» που έχει εγκατασταθεί από περισσότερους από 200.000 χρήστες μέχρι σήμερα δεν φαίνεται και τόσο αθώα.

Chrome extension Internet Download Manager

Επέκταση Chrome Internet Download Manager ζωντανά στο Chrome Web Store

Υπάρχει ένα νόμιμο πρόγραμμα των Windows που ονομάζεται Internet Download Manager, το οποίο δημοσιεύεται από την εταιρεία λογισμικού Tonec.

Η Tonec προσφέρει επεκτάσεις Internet Download Manager για Firefox και Chrome. Ωστόσο, η αυθεντική επέκταση Chrome που παρέχεται από την εταιρεία ονομάζεται “IDM Integration Module.”

Επιπλέον, οι Συχνές Ερωτήσεις της Tonec προειδοποιούν, “Λάβετε υπόψη ότι όλες οι επεκτάσεις IDM που μπορούν να βρεθούν στο Google Store είναι ψεύτικες και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται.”

Αντίθετα, η πλαστή επέκταση Chrome ‘Internet Download Manager’ φαίνεται να διατηρείται από έναν ιστότοπο που ονομάζεται “Puupnewsapp” που ισχυρίζεται ότι “αυξάνει την ταχύτητα λήψης έως και 500%” καθιστώντας το ένα “σούπερ λογισμικό” για τη λήψη παιχνιδιών, ταινιών, μουσικής , και “μεγάλα αρχεία σε λίγα λεπτά.”  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *