Anonymous στοχεύουν την ιρανική κυβέρνηση για να υποστηρίξουν τις διαδηλώσεις υπό την ηγεσία των γυναικών

Anonymous στοχεύουν την ιρανική κυβέρνηση για να υποστηρίξουν τις διαδηλώσεις υπό την ηγεσία των γυναικών

Η συλλογικότητα των χακτιβιστών έχει δεσμευτεί να πολεμήσει την «δικτατορική εξουσία και τους δολοφόνους μπάτσους» του Ιράν, αφού μια γυναίκα πέθανε υπό κράτηση στην αστυνομία επειδή δεν φορούσε σωστά μαντίλα.

Οι Anonymous ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονται πίσω από μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων εναντίον ιστοσελίδων της ιρανικής κυβέρνησης και κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Η κεντρική τράπεζα του Ιράν φαίνεται να είναι μεταξύ των τελευταίων στόχων της. Ο λογαριασμός Twitter που συνδέεται με την ομάδα Anonymous δήλωσε ότι ο ιστότοπος της τράπεζας ήταν εκτός λειτουργίας σήμερα.

Νωρίτερα, δύο από τους κύριους κυβερνητικούς ιστότοπους του Ιράν δέχθηκαν επίσης επίθεση, συμπεριλαμβανομένης μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικών υπηρεσιών και της επίσημης κυβερνητικής πύλης ειδήσεων. Η ιστοσελίδα του ιρανικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού ήταν επίσης εκτός λειτουργίας για λίγο, μαζί με πολλές άλλες ιστοσελίδες.

Οι κυβερνοεπιθέσεις εξαπέλυσαν λίγο αφότου η συλλογικότητα των Anonymous ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια «κυβερνοεπιχείρηση» εναντίον της ιρανικής κυβέρνησης την Τρίτη.

Ο θάνατος της Mahsa Amini, μιας 22χρονης Κούρδος, στα χέρια της αστυνομίας ήταν η «τελευταία σταγόνα» σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με καταγωγή από τη βορειοδυτική πόλη Saqez, η Amini συνελήφθη στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα για παραβίαση των κανόνων για τη χρήση χιτζάμπ ή μαντίλας.

Έπεσε σε κώμα ενώ βρισκόταν υπό κράτηση και πέθανε τρεις μέρες αργότερα την Παρασκευή. Οι αρχές αρνούνται τις αναφορές ότι η Amini έπεσε θύμα αστυνομικής βίας και είπαν ότι υπέστη «αιφνίδια καρδιακή ανεπάρκεια». Η οικογένειά της το αμφισβητεί αυτό, λέγοντας ότι ήταν σε καλή κατάσταση και υγιής.

Ο θάνατος του Amini έχει πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις σε όλο το Ιράν, με τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή. Κάποιοι έκαψαν δημόσια τα χιτζάμπ τους – μια εντυπωσιακή πράξη θάρρους στην Ισλαμική Δημοκρατία. Καθώς οι αναταραχές συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα και εξαπλώνονται σε περισσότερες πόλεις, έξι άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί.

“Ο ιρανικός λαός δεν είναι μόνος. Οι Anonymous δεν θα κρατήσουν ζωντανή την ιρανική κυβέρνηση στο Διαδίκτυο όσο πολεμούν τη δικτατορική εξουσία και τους δολοφόνους μπάτσους”, ανέφεραν οι Anonymous σε βίντεο και δεσμεύτηκαν να καταπολεμήσουν τις προσπάθειες της ιρανικής κυβέρνησης να φιμώσει τον λαό της. .

“Λογοκρίσατε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες επικοινωνίες των ανθρώπων σας για να καταστείλετε τη γνώση των εγκλημάτων σας εναντίον τους. Τώρα οι Anonymous θα σας κλείσουν και οι δικοί σας άνθρωποι θα σας απομακρύνουν από την εξουσία”, ανέφερε.

Δεν είναι η πρώτη «επιχείρηση» της ομάδας που στοχεύει ρητά σε κρατικό παράγοντα. Τον Φεβρουάριο, οι Anonymous κήρυξαν κυβερνοπόλεμο κατά της Ρωσίας για να βοηθήσουν στην υποστήριξη της Ουκρανίας ενάντια στην επιθετικότητα της Μόσχας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *