Οι μικρές αμερικανικές εταιρείες υφίστανται το κύριο βάρος των επιθέσεων ransomware 

Οι μικρές αμερικανικές εταιρείες υφίστανται το κύριο βάρος των επιθέσεων ransomware 

Οι Conti και LockBit προβλημάτισαν περισσότερο τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να αναδιατάξει την κορυφή των πιο παραγωγικών συμμοριών στις ΗΠΑ.

Οι φορείς απειλών δεν χορταίνονται από επιχειρήσεις που εδρεύουν στις ΗΠΑ, αποκάλυψε έρευνα της εταιρείας κυβερνοασφάλειας NordLocker. Το εκπληκτικό 46% όλων των επιθέσεων ransomware επηρεάζει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται από τις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές εξέτασαν 5.000 εταιρείες παγκοσμίως των οποίων τα συνδυασμένα έσοδα ανέρχονται σε 4,15 τρισεκατομμύρια δολάρια, υψηλότερα από το συνολικό ΑΕΠ της Γερμανίας. Σχεδόν οι μισοί από τους πληγέντες προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο κατασκευαστικός κλάδος επηρεάστηκε περισσότερο από επιθέσεις ransomware, με το 12% όλων των επιθέσεων να επηρεάζουν τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Ο λόγος για τον οποίο οι παράγοντες απειλών που στοχεύουν την κατασκευή μπορεί να συνδέεται με την καταστροφική επίδραση που μπορεί να έχει η διακοπή λειτουργίας στις επιχειρήσεις του κλάδου, ισχυρίζεται ο Tomas Smalakys, CTO της NordLocker.

«Τα μικρά περιθώρια κέρδους που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εργολάβοι κατασκευών καθιστούν την παρατεταμένη διακοπή των εργασιών σημαντικά πιο ακριβή από ό,τι σε πιο κερδοφόρες βιομηχανίες, επειδή, γι’ αυτούς, το διαθέσιμο εισόδημα είναι πολύ πιο σπάνιο», είπε ο Smalakys στο Cybernews.

Εξήγησε ότι οι κατασκευαστικές εταιρείες υποφέρουν περισσότερο επειδή η φήμη είναι απαραίτητη, καθώς οι πελάτες συχνά αποφασίζουν αν θα επιλέξουν έναν ανάδοχο με βάση την ικανότητά τους να παραδίδουν προϊόντα εγκαίρως.

«Θα μπορούσε επίσης να υποστηριχθεί ότι επειδή οι κατασκευές είναι ένας κλάδος «κληρονομιάς», πολλές εταιρείες, ειδικά οι μικρότερες, μπορεί να μην είναι ενημερωμένες με το εξελισσόμενο τοπίο της κυβερνοασφάλειας και να μην έχουν τη γνώση και τα εργαλεία για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση εισερχόμενων απειλών », είπε ο Σμαλακής.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο δεύτερος κλάδος που επλήγη περισσότερο ήταν η μεταποίηση (9,6%), ακολουθούμενη από τις μεταφορές (8,2%), την υγειονομική περίθαλψη (7,8%) και την τεχνολογία/IT (7,6%).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *