H Google θα κλείσει το Stadia στις 18 Ιανουαρίου 2023

H Google θα κλείσει το Stadia στις 18 Ιανουαρίου 2023

Η Google ανακοίνωσε ότι τερματίζει την υπηρεσία ροής παιχνιδιών Stadia. Η υπηρεσία θα κλείσει οριστικά στις 18 Ιανουαρίου 2023.  

H Google θα επιστρέψει χρήματα για όλες τις αγορές υλικού και λογισμικού στους χρήστες. Όποιος αγόρασε το χειριστήριο Stadia θα λάβει επιστροφή χρημάτων, καθώς και για οποιοδήποτε παιχνίδι και πρόσθετο περιεχόμενο που αγοράστηκε μέσω του καταστήματος Stadia. Οι επιστροφές αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιανουαρίου 2023.

Η Google έχει πει ότι θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία που τροφοδοτεί το Stadia σε άλλα τμήματα της εταιρείας, όπως το YouTube, το Google Play και τις προσπάθειές της για την Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR). Τα μέλη που εργάζονται στο Stadia θα συνεχίσουν το έργο τους αλλού στην εταιρεία.

Το Google Stadia κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2019 και αντιμετωπίστηκε με άμεσο σκεπτικισμό από τον κλάδο λόγω της τάσης της Google να κλείνει επιχειρήσεις που δεν απογειώνονται αμέσως. Πολλοί επέκριναν επίσης το υψηλό κόστος των παιχνιδιών θεωρώντας ότι ο χρήστης δεν τα κατείχε άμεσα και την υποτυπώδη βιβλιοθήκη.

Η υπηρεσία παρέμεινε για λίγο, παρόλο που δύο χρόνια αργότερα η Google ανακοίνωσε ότι κλείνει το πρώτο της στούντιο παιχνιδιών και ο επικεφαλής του προϊόντος αποχώρησε από την εταιρεία.

Google will shut down Stadia on January 18, 2023

Το γράψιμο ήταν στον τοίχο από τότε για το Stadia, παρόλο που η εταιρεία προσποιήθηκε ότι όλα ήταν καλά και ότι δεν έκλεινε τον Ιούλιο. Όπως γνωρίζουμε τώρα, αυτό δεν ήταν καθόλου αλήθεια.

Ωστόσο, η κατάρρευση του Stadia δεν σημαίνει απαραίτητα την κατάρρευση του cloud gaming στο σύνολό του, καθώς η Microsoft, η Nvidia και η Amazon εξακολουθούν να είναι αφοσιωμένες στις υπηρεσίες τους. Πάντα επρόκειτο να είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση για αυτές τις εταιρείες, αλλά αυτό δεν είναι το πράγμα για το οποίο είναι γνωστή η Google.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *