Το Tizen OS από τη Samsung είναι πλέον ανοιχτό για χρήση σε άλλες μάρκες τηλεοράσεων

Το Tizen OS από τη Samsung είναι πλέον ανοιχτό για χρήση σε άλλες μάρκες τηλεοράσεων

Σήμερα, η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι θα αδειοδοτήσει την πλατφόρμα Tizen OS TV για χρήση σε μοντέλα τηλεοράσεων εκτός της Samsung. Θα συνεργαστεί με μάρκες όπως η Akai, η RCA, η Sunny, η Vispera και ένα σωρό άλλες που πωλούνται κυρίως στην Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο κολοσσός της Νότιας Κορέας επεκτείνει το πρόγραμμα αδειοδότησης και εισάγει το Tizen OS και το οικοσύστημά του σε περισσότερα προϊόντα και μάρκες. Η Samsung πιστεύει ότι η κίνηση θα επιτρέψει σε περισσότερους καταναλωτές να απολαύσουν μια premium εμπειρία έξυπνης τηλεόρασης που ενεργοποιείται από το Tizen, ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα για τη Samsung Smart TV.

Ένα σημείωμα τύπου από το newsroom της Samsung έγραφε:

Για να υποστηρίξει την απρόσκοπτη υιοθέτηση του Tizen OS, η Samsung συνεργάζεται με μια επιλογή συνεργατών για την αδειοδότηση περιεχομένου και τις βελτιστοποιήσεις υλικού. Αυτές οι συνεργασίες δίνουν σε πολλές επωνυμίες τηλεοράσεων πρόσβαση σε έναν ολόκληρο κόσμο ψυχαγωγίας που παρέχουν αποκλειστικά οι Samsung Smart TV, ενώ παράλληλα επιτρέπουν στο Tizen να αξιοποιήσει το διαρκώς διευρυνόμενο οικοσύστημά του για να ενισχύσει τις προσφορές του.

Η ανακοίνωση έρχεται μερικούς μήνες μετά τον αντίπαλό της – η LG ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει σε τρίτους κατασκευαστές τηλεοράσεων να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα webOS της. Η χρήση του Tizen OS σε άλλες πλατφόρμες θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες να αποκτήσουν πρόσβαση στη δωρεάν πλατφόρμα ροής τηλεόρασης και βίντεο της Samsung – το Samsung TV Plus και το Bixby, έναν φωνητικό βοηθό που παρέχει στους χρήστες έναν βολικό τρόπο εξερεύνησης έξυπνων τηλεοράσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *