Ο Microsoft Edge αποκτά χώρους εργασίας, νέες δυνατότητες ασφαλείας και βελτιώσεις προσβασιμότητας

Ο Microsoft Edge αποκτά χώρους εργασίας, νέες δυνατότητες ασφαλείας και βελτιώσεις προσβασιμότητας

Τον Απρίλιο του 2021, μάθαμε ότι η Microsoft εργάζεται σε μια νέα δυνατότητα στο πρόγραμμα περιήγησής της Edge, που ονομάζεται Workspace. Αφήνουν έναν χρήστη να μετονομάσει ένα παράθυρο και να αποθηκεύσει όλες τις καρτέλες ανοιχτές σε αυτό για αργότερα. Μπορεί να ακούγεται παρόμοιο στην ιδέα με τις Συλλογές, αλλά οι Χώροι εργασίας ανοίγουν στο δικό τους ξεχωριστό παράθυρο κάθε φορά, ώστε να μπορείτε πάντα να έχετε ένα συγκεκριμένο παράθυρο για να εστιάσετε σε μια συγκεκριμένη εργασία. Οι χώροι εργασίας παραμένουν σε όλες τις περιόδους περιήγησης, και μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο και να ανοίξετε ξανά τον χώρο εργασίας αργότερα.

Ενώ δοκίμαζε το Workspace πέρυσι, το αφαίρεσε ανεξήγητα από τα κανάλια Insider πριν το προσθέσει ξανά πριν από λίγους μήνες. Σήμερα, η Microsoft είναι έτοιμη να αποκαλύψει επίσημα το Edge Workspace.

Στο συνέδριό της Ignite 2022, η Microsoft ενθάρρυνε τους διαχειριστές και τους οργανισμούς IT να δώσουν στους Χώρους Εργασίας μια ευκαιρία μέσω του Edge Enterprise. Ένα βασικό πλεονέκτημα που έχει επισημάνει η εταιρεία είναι οι βελτιώσεις στην εμπειρία ενσωμάτωσης, όπου αντί να υπερφορτώνεται ένας νέος υπάλληλος με αρχεία και διευθύνσεις URL, μπορεί απλώς να του δοθεί ένας σύνδεσμος σε έναν χώρο εργασίας Edge που περιέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται σε ξεχωριστές καρτέλες. Αυτές οι καρτέλες θα ενημερώνονται επίσης σε πραγματικό χρόνο για ολόκληρη την ομάδα με την οποία μοιράζονται.  

Η Microsoft υπενθύμισε ουσιαστικά στους επαγγελματίες πληροφορικής μερικές από τις λειτουργίες ασφαλείας του Edge, που είναι πλέον γενικά διαθέσιμες. Αυτές περιλαμβάνουν τη λειτουργία Ενισχυμένης ασφάλειας, η οποία διατέθηκε στους καταναλωτές πριν από μερικούς μήνες και διατίθεται ως επιλογή επιλογής για περιπτώσεις εταιρικής χρήσης. Το άλλο είναι ενσωματωμένη προστασία κατά του τυπογραφικού καταπομπού.

Τέλος, στο μέτωπο της προσβασιμότητας, έχουμε ζωντανούς υπότιτλους, άμεσες απαντήσεις και έναν βελτιωμένο Αφηγητή με καλύτερη εμπειρία πλοήγησης γενικά διαθέσιμο, ενώ τα χρώματα της σελίδας για τη διαχείριση της αναγνωσιμότητας και της αντίθεσης βρίσκονται τώρα σε προεπισκόπηση.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *