Το TikTok παρουσιάζει περιεχόμενο μόνο για ενήλικες

Το TikTok παρουσιάζει περιεχόμενο μόνο για ενήλικες

Δεν είναι αυτό που νομίζετε. Το TikTok δεν σκοπεύει να μιμηθεί το OnlyFans σύντομα.

Από τις 23 Νοεμβρίου, οι ανήλικοι χρήστες θα απαγορεύεται να κάνουν ζωντανές ροές στο TikTok, ανακοίνωσε η εταιρεία. Μόνο οι TikTokers ηλικίας 18 ετών και άνω θα επιτρέπεται πλέον να μεταδίδουν ζωντανά. Το όριο ηλικίας ορίζεται αυτή τη στιγμή στα 16 ετών και άνω.

Σε λίγες εβδομάδες, οι δημιουργοί θα πρέπει επίσης να έχουν την επιλογή να επιλέξουν εάν προτιμούν να περιορίζουν το περιεχόμενο ζωντανής ροής τους σε ενήλικο κοινό μόνο ως μέρος της πολιτικής για τη νέα εποχή του TikTok.

“Για παράδειγμα, ίσως μια ρουτίνα κωμωδίας να ταιριάζει καλύτερα σε άτομα άνω των 18 ετών. Ή, ένας οικοδεσπότης μπορεί να σχεδιάζει να μιλήσει για μια δύσκολη εμπειρία ζωής και θα αισθανόταν πιο άνετα γνωρίζοντας ότι η συζήτηση περιορίζεται σε ενήλικες”, ανέφερε η πλατφόρμα σε δελτίο τύπου.

Οι κοινοτικές οδηγίες του TikTok απαγορεύουν το γυμνό, την πορνογραφία ή το σεξουαλικό περιεχόμενο και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η εταιρεία σκοπεύει να το αλλάξει αυτό. Είπε ότι οι τελευταίες ενημερώσεις πολιτικής της σχετίζονταν με την ασφάλεια και προορίζονταν να αντικατοπτρίζουν καλύτερα την «βαθμονομημένη» προσέγγιση των χαρακτηριστικών με βάση την ηλικία.

Υπάρχει ήδη ένα όριο στην ηλικία των χρηστών όσον αφορά την άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο οι TikTokers ηλικίας 16 ετών και άνω. Μόνο οι χρήστες ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να στέλνουν εικονικά δώρα ή να έχουν πρόσβαση σε λειτουργίες δημιουργίας εσόδων.

Το TikTok ανακοίνωσε επίσης πολλές άλλες τροποποιήσεις στην εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής φιλοξενίας ζωντανών ροών με έως και πέντε επισκέπτες. Επιπλέον, η εφαρμογή θα διευκολύνει τους δημιουργούς να εποπτεύουν τα σχόλια κατά τη διάρκεια των ζωντανών ροών τους, επεκτείνοντας το σύστημα φιλτραρίσματος που βασίζεται σε λέξεις-κλειδιά.

“Διαθέτουμε μια ενημερωμένη έκδοση αυτής της δυνατότητας που θα στέλνει μια υπενθύμιση σε άτομα και θα προτείνει νέες λέξεις-κλειδιά που μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσθέσουν στη λίστα φίλτρων τους”, δήλωσε η εταιρεία. Πρόσθεσε ότι οι προτάσεις θα βασίζονται σε λέξεις που αφαιρούν συνήθως οι δημιουργοί από τις ζωντανές ροές τους.

Οι ενημερώσεις του TikTok έρχονται καθώς οι νεότεροι έφηβοι συρρέουν σε μικρότερα κοινωνικά δίκτυα που θεωρούν πιο αυθεντικά, όπως το Gas και το BeReal. Οι δύο πλατφόρμες είναι αυτή τη στιγμή οι περισσότερες και οι δεύτερες εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις στο App Store των ΗΠΑ, αντίστοιχα.

Το TikTok, του οποίου η κύρια βάση χρηστών αποτελείται από την ωρίμανση Generation Z, αφήνεται να προσαρμοστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *