PayPal :χωρίς κωδικό με υποστήριξη για passkeys

PayPal :χωρίς κωδικό με υποστήριξη για passkeys

Η PayPal ανακοίνωσε ότι μπαίνει σε ένα μέλλον χωρίς κωδικό πρόσβασης προσθέτοντας υποστήριξη για passkeys. Οι passkeys είναι ένα νέο βιομηχανικό πρότυπο που συμβάλλει στη διατήρηση της ασφάλειας των λογαριασμών χωρίς να χρειάζεται οι χρήστες να θυμούνται σύνθετους κωδικούς πρόσβασης. Η Google είναι μεταξύ των υποστηρικτών του passkeys- πρόσφατα έκανε το Android και το Chrome συμβατό με αυτά.

Σύμφωνα με το PayPal, η νέα τεχνολογία passkeys θα είναι πρώτα διαθέσιμη σε iPhone, iPad και Mac στο PayPal.com προτού επεκταθεί σε άλλες πλατφόρμες. Σχολιάζοντας το σημερινό νέο, ο Doug Bland, SVP και GM, Head of Consumer, PayPal, δήλωσε:

«Η κυκλοφορία passkeys για το PayPal είναι θεμελιώδης για τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας ασφαλείς, ασφαλείς και εύκολους τρόπους πρόσβασης και διαχείρισης της καθημερινής τους οικονομικής ζωής. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρέχουμε στους πελάτες μας μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία ολοκλήρωσης αγοράς που εξαλείφει τους κινδύνους αδύναμων και επαναχρησιμοποιούμενων διαπιστευτηρίων και εξαλείφει την απογοήτευση της απομνημόνευσης ενός passkey. Διευκολύνουμε τους πελάτες να ψωνίζουν μέσω Διαδικτύου.”

Μόλις συνδεθείτε στο PayPal στο πρόγραμμα περιήγησης σε ένα υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα, θα σας δοθεί η επιλογή “Δημιουργία passkey”. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Face ID ή το Touch ID για έλεγχο ταυτότητας. Μόλις δημιουργηθεί το passkey, θα συγχρονιστεί με το iCloud Keychain και θα χρειαστεί απλώς να κάνετε έλεγχο ταυτότητας για να συνδεθείτε, αντί να δώσετε κωδικό πρόσβασης.

Εάν συνδέεστε σε μια μη υποστηριζόμενη συσκευή, θα σας προσφερθεί ένας κωδικός QR που μπορείτε να σαρώσετε με το iPhone σας, από εκεί μπορείτε να επαληθεύσετε με τον συνήθη τρόπο για να συνδεθείτε στην αρχική συσκευή. Η PayPal λέει ότι τα passkeys κυκλοφορούν τώρα σε πελάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα φτάσουν σε άλλες χώρες στις αρχές του 2023 και σε άλλες πλατφόρμες καθώς προστίθεται υποστήριξη για passkeys.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *