Ουκρανός κατηγορείται για τη λειτουργία της υπηρεσίας κακόβουλου λογισμικού Raccoon Stealer

Ουκρανός κατηγορείται για τη λειτουργία της υπηρεσίας κακόβουλου λογισμικού Raccoon Stealer

Ο 26χρονος Ουκρανός υπήκοος Mark Sokolovsky κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην επιχείρηση εγκλήματος στον κυβερνοχώρο κακόβουλου λογισμικού Raccoon Stealer (MaaS).

Το Raccoon Stealer είναι ένα trojan κλοπής πληροφοριών που διανέμεται σύμφωνα με το μοντέλο MaaS (malware-as-a-service) το οποίο οι φορείς απειλών μπορούν να νοικιάσουν για $75/εβδομάδα ή $200/μήνα.

Οι συνδρομητές έχουν επίσης πρόσβαση στον πίνακα διαχείρισης που τους επιτρέπει να προσαρμόσουν το κακόβουλο λογισμικό, να ανακτήσουν τα κλεμμένα δεδομένα (γνωστά και ως αρχεία καταγραφής) και να δημιουργήσουν νέες εκδόσεις κακόβουλου λογισμικού.

Το Raccoon Stealer είναι πολύ δημοφιλές καθώς κλέβει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών από μολυσμένες συσκευές, όπως αποθηκευμένα διαπιστευτήρια και πληροφορίες προγράμματος περιήγησης, πιστωτικές κάρτες, πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων, δεδομένα email και διάφορους άλλους τύπους ευαίσθητων δεδομένων από πολλές εφαρμογές.

Ο Sokolovsky (επίσης γνωστός στο διαδίκτυο ως raccoonstealer, Photix και black21jack77777, σύμφωνα με το ασφράγιστο κατηγορητήριο) συνελήφθη τον Μάρτιο του 2022 και βρίσκεται επί του παρόντος στη φυλακή στην Ολλανδία ενώ περιμένει να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενώ οι ολλανδικές αρχές συνέλαβαν τον κατηγορούμενο, το FBI και οι εταίροι επιβολής του νόμου στην Ολλανδία και την Ιταλία διέλυσαν την υποδομή του Raccoon Infostealer και αφαίρεσαν την υπάρχουσα έκδοση του κακόβουλου λογισμικού εκτός σύνδεσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *