Η Apple σχεδιάζει να αφαιρέσει το “Hey” από τη φράση ενεργοποίησης “Hey Siri”

Η Apple σχεδιάζει να αφαιρέσει το “Hey” από τη φράση ενεργοποίησης “Hey Siri”

Για να ξεκινήσει ο ψηφιακός βοηθός Siri σε προϊόντα της Apple όπως το iPhone, το iPad και το Mac, οι χρήστες πρέπει συνήθως να πουν “Hey, Siri”. Εάν μια νέα αναφορά είναι ακριβής, φαίνεται ότι η Apple θα απλοποιήσει ακόμη περισσότερο την εμπειρία.

H Apple εργάζεται σε μια πρωτοβουλία για να αφαιρέσει το “Hey” στη φράση ενεργοποίησης. Έτσι, ένας χρήστης θα χρειάζεται μόνο να πει “Siri” και μετά να πει την εντολή που θέλει.

Αν και η αλλαγή φαίνεται μικρή, η εφαρμογή της νέας φράσης ενεργοποίησης είναι μια τεχνική πρόκληση που απαιτεί σημαντικό όγκο εκπαίδευσης σε τεχνητή νοημοσύνη και υποκείμενη εργασία μηχανικής . Η πρόκληση φέρεται να είναι να πείσουμε τη Siri να ανιχνεύσει τη λέξη “Siri” σε διαφορετικές προφορές και διαλέκτους. Το “Siri” δίνει επίσης στους μηχανικούς μια λιγότερη συλλαβή για να εργαστούν σε σύγκριση με το “Hey Siri”.

Η Apple φέρεται να εργάζεται για την αλλαγή εδώ και αρκετούς μήνες, δοκιμάζοντας τη νέα λέξη ενεργοποίησης με τους υπαλλήλους και συλλέγοντας τα απαραίτητα δεδομένα εκπαίδευσης. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η Apple ελπίζει να εφαρμόσει τη νέα λέξη αφύπνισης “είτε το επόμενο έτος είτε το επόμενο έτος ».

Apple αναπτύσσει επίσης άλλες αλλαγές για το Siri. Για παράδειγμα, η εταιρεία εξετάζει την ενσωμάτωση του φωνητικού βοηθού βαθύτερα σε εφαρμογές και υπηρεσίες τρίτων. Η Apple βελτιώνει επίσης την ικανότητα του Siri να κατανοεί τους χρήστες και να παίρνει τη σωστή Η

Alexa, ένας ψηφιακός βοηθός της Amazon, μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί απλώς λέγοντας “Alexa.” Η Google, από την άλλη πλευρά, απαιτεί από τους χρήστες να πουν είτε “OK Google” ή “Hey Google” για να καλέσει τον βοηθό της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *