Γιατί οι επιθέσεις Hacktivist DDoS είχαν μικρό αντίκτυπο σε κρίσιμους οργανισμούς

Γιατί οι επιθέσεις Hacktivist DDoS είχαν μικρό αντίκτυπο σε κρίσιμους οργανισμούς

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) δήλωσε την Παρασκευή ότι οι διανεμημένες επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DDoS) που συντονίζονται από ομάδες χάκτιβιστών έχουν μικρό αντίκτυπο στις υπηρεσίες που στοχεύουν.

Όπως εξήγησε η υπηρεσία επιβολής του νόμου σε μια ειδοποίηση ιδιωτικού κλάδου που εκδόθηκε σήμερα, αυτό συμβαίνει επειδή στοχεύουν σε δημόσια υποδομές όπως ιστοσελίδες αντί για τις πραγματικές υπηρεσίες, οδηγώντας σε περιορισμένη αναστάτωση.

«Συμπίπτοντας με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το FBI γνωρίζει για φιλορωσικές ομάδες χάκτιβιστών που χρησιμοποιούν επιθέσεις DDoS για να στοχεύουν εταιρείες υποδομής ζωτικής σημασίας με περιορισμένη επιτυχία», ανέφερε η υπηρεσία.

“Αυτές οι επιθέσεις είναι γενικά ευκαιριακής φύσης και, με τα βήματα μετριασμού DDoS, έχουν ελάχιστο λειτουργικό αντίκτυπο στα θύματα. Ωστόσο, οι hacktivists συχνά δημοσιοποιούν και μεγαλοποιούν τη σοβαρότητα των επιθέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

“Σαν αποτέλεσμα, ο ψυχολογικός αντίκτυπος των επιθέσεων DDoS είναι συχνά μεγαλύτερη από τη διακοπή της υπηρεσίας.”

Τέτοιες ομάδες στοχεύουν συνήθως υψηλού προφίλ ή οργανισμούς υποδομής κρίσιμης σημασίας, όπως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αεροδρόμια και κυβερνητικές, υγειονομικές και ιατρικές εγκαταστάσεις.

Καταργώντας τους ιστοτόπους τους, οι hacktivists στοχεύουν να αυξήσουν την αξιοπιστία τους και «δηλώνουν ψευδώς μεγαλύτερο αντίκτυπο ή αναστάτωση από αυτό που συνέβη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *