IceXLoader malware: Σε πολλες συσκευές μέσω phishing

IceXLoader malware: Σε πολλες συσκευές μέσω phishing

Μια συνεχιζόμενη εκστρατεία ηλεκτρονικού ψαρέματος έχει μολύνει χιλιάδες οικιακούς και εταιρικούς χρήστες με μια νέα έκδοση του κακόβουλου λογισμικού «IceXLoader».

Οι συντάκτες του IceXLoader, ενός φορτωτή κακόβουλου λογισμικού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη φύση αυτό το καλοκαίρι, κυκλοφόρησαν την έκδοση 3.3.3, βελτιώνοντας τη λειτουργικότητα του εργαλείου και εισάγοντας μια αλυσίδα παράδοσης πολλαπλών σταδίων.

Η ανακάλυψη του κακόβουλου λογισμικού που βασίζεται στο Nim ήρθε τον Ιούνιο του 2022 από την Fortinet, όταν το IceXLoader ήταν στην έκδοση 3.0, αλλά ο φορτωτής δεν είχε βασικά χαρακτηριστικά και γενικά φαινόταν σαν έργο σε εξέλιξη.

Η Minerva Labs δημοσίευσε μια νέα ανάρτηση την Τρίτη, προειδοποιώντας ότι η τελευταία έκδοση του IceXLoader σηματοδοτεί μια απομάκρυνση από το στάδιο ανάπτυξης beta του έργου.

Για έναν φορτωτή κακόβουλου λογισμικού που προωθείται τόσο επιθετικά στο υπόγειο του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, οποιαδήποτε εξέλιξη αυτού του είδους είναι σημαντική και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξαφνική αύξηση της ανάπτυξής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *