Ο Έλον Μασκ συγχαίρει την ομάδα του για τις λιγότερες  ρητορικές μίσους στο Twitter

Ο Έλον Μασκ συγχαίρει την ομάδα του για τις λιγότερες ρητορικές μίσους στο Twitter

Ο Έλον Μασκ και οι ατελείωτες προσπάθειές του στο Twitter δεν φαίνεται να τελειώνουν ποτέ. Ο δισεκατομμυριούχος έγραψε σήμερα στο Twitter για μείωση των δηλώσεων ρητορικής μίσους από τότε που ανέλαβε την εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Μασκ, οι ρητορικές μίσους στο Twitter μειώθηκαν κατά ένα τρίτο σε σύγκριση με την αρχική άνοδο στις αρχές του μήνα. Η αύξηση σημειώθηκε, ειδικά αφότου ο Μασκ ανέλαβε το Twitter. Αφορούσε αύξηση των tweets με ρατσιστικές προσβολές και προσβλητικό περιεχόμενο.

Σε μια έκθεση του Independent, ο Μασκ δίνει προτεραιότητα στη λιγότερη ρητορική μίσους στην πλατφόρμα ακολουθώντας μια πολιτική «ελευθερίας του λόγου, αλλά όχι ελευθερίας προσέγγισης». Σύμφωνα με αυτό, ο Musk ισχυρίζεται ότι θα δώσει στους ανθρώπους την ελευθερία να δημοσιεύουν στο Twitter, ωστόσο, εάν τα tweets περιέχουν ρητορική μίσους ή επιβλαβές περιεχόμενο, λιγότεροι άνθρωποι θα το δουν, πράγμα που σημαίνει ουσιαστικά λιγότερες εντυπώσεις στο tweet. Ο ιδιοκτήτης του Twitter δήλωσε επίσης ότι υπήρχαν 1.500 λογαριασμοί υπεύθυνοι για την αρχική αύξηση και ότι οι εντυπώσεις ρητορικής μίσους μειώθηκαν μειώνοντας την απήχηση της ανάρτησης.

Και πάλι, για να είμαστε ξεκάθαροι, η ισχυρή δέσμευση του Twitter για τον έλεγχο περιεχομένου παραμένει απολύτως αμετάβλητη.

Εξετάζοντας προσεκτικά την άνοδο της ρητορικής μίσους στο Twitter, μια ανάλυση του Κέντρου για την Καταπολέμηση του Ψηφιακού Μίσους έδειξε ότι στις αρχές Νοεμβρίου υπήρξε απότομη αύξηση του προσβλητικού περιεχομένου και των ρατσιστικών δυσφημίσεων στο Twitter. Ο Μασκ, από την άλλη πλευρά, υποστήριξε ότι η ρητορική μίσους είχε μειωθεί κάτω από τα προηγούμενα πρότυπα, σε αντίθεση με όσα ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *