FC Barcelona Website :  χρησιμοποιήθηκε απο hackers

FC Barcelona Website : χρησιμοποιήθηκε απο hackers

Η επίσημη ιστοσελίδα της FC Barcelona χρησιμοποιήθηκε από απατεώνες για απάτη .

Ενώ οι απατεώνες υποδύονται συνήθως διάσημες επωνυμίες δημιουργώντας απατηλούς συνδέσμους, η επίσημη ιστοσελίδα της FC Barcelona υπέστη μια πιο περίπλοκη επίθεση. Σύμφωνα με την πλατφόρμα παρακολούθησης διαφημιστικής απάτης Adex, κακόβουλοι παράγοντες χρησιμοποίησαν τον τομέα ιστότοπου της FC Barcelona για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα σε έναν πιθανό δόλιο ιστότοπο iGaming.

Η FC Barcelona είναι ένας μεγάλος ευρωπαϊκός ποδοσφαιρικός σύλλογος και μια από τις πιο πολύτιμες αθλητικές ομάδες στον κόσμο, με εκτιμώμενη αξία πάνω από 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα δεδομένα από την υπηρεσία παρακολούθησης ιστοσελίδων Similarweb δείχνουν ότι η επίσημη ιστοσελίδα της FC Barcelona έχει 5,4 εκατομμύρια επισκέπτες μηνιαίως και κατατάσσεται μεταξύ των ποδοσφαιρικών συλλόγων με τις περισσότερες επισκέψεις.

Στις 16 Νοεμβρίου, η Adex ανακάλυψε έναν ύποπτο σύνδεσμο που οδηγούσε στον επίσημο ιστότοπο της καταλανικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Δεδομένου ότι ο σύνδεσμος με τον υποτομέα του επίσημου ιστότοπου της FC Barcelona οδήγησε σε έναν ιστότοπο διαδικτυακού τζόγου που πιθανότατα προοριζόταν για την αγορά της Ινδονησίας, η εταιρεία ερεύνησε την υπόθεση χειροκίνητα.

Η ανάλυση έδειξε αναντιστοιχία μεταξύ της εγγραφής διακομιστή ονομάτων (NS) στους τομείς δεύτερου και τρίτου επιπέδου. Ενώ ο επίσημος ιστότοπος φιλοξενούνταν στις Υπηρεσίες Ιστού της Amazon (AWS), οι εγγραφές NS του υποτομέα που ερευνήθηκε ήταν στο Google Cloud DNS.

«Συνήθως, οι εγκληματίες μιμούνται δημοφιλείς ή έγκυρους ιστότοπους αλλάζοντας ένα ή δύο γράμματα στο όνομα τομέα ή αντιγράφοντας τη σχεδίαση της διεπαφής. Είναι μια τολμηρή κίνηση να κλέβεις έναν υποτομέα μιας λέσχης που αγαπούν πολλοί και να χρησιμοποιείς το καλό τους όνομα για να εξαπατήσεις τους χρήστες», ανέφεραν οι ειδικοί της Adex για την καταπολέμηση της απάτης σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

Η εταιρεία πιστεύει ότι ο σύλλογος δεν παρατήρησε την ύποπτη δραστηριότητα επειδή ο υποτομέας δεν είχε ευρετηριαστεί από την Google και δεν υπήρξε αύξηση της επισκεψιμότητας αφού ο δόλιος υποτομέας φιλοξενήθηκε σε διαφορετικό διακομιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *