Επίθεση  ransomware σε δήμο του Βελγίου

Επίθεση  ransomware σε δήμο του Βελγίου

Η συμμορία ransomware Ragnar Locker δημοσίευσε κλεμμένα δεδομένα από αυτό που πίστευαν ότι ήταν ο δήμος του Zwijndrecht, αλλά αποδείχθηκε ότι είχαν κλαπεί από την αστυνομία του Zwijndrecht, μια τοπική αστυνομική μονάδα στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δεδομένα που διέρρευσαν αποκάλυψαν χιλιάδες πινακίδες αυτοκινήτων, πρόστιμα, αρχεία εκθέσεων εγκλήματος, στοιχεία προσωπικού, εκθέσεις έρευνας και πολλά άλλα.

Αυτός ο τύπος δεδομένων μπορεί δυνητικά να εκθέσει άτομα που ανέφεραν εγκλήματα ή κακοποίηση και θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις και έρευνες επιβολής του νόμου.

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης αποκαλούν αυτή τη διαρροή δεδομένων ως μία από τις μεγαλύτερες αυτού του είδους που επηρέασε μια δημόσια υπηρεσία στη χώρα, αποκαλύπτοντας όλα τα δεδομένα που διατηρούσε η αστυνομία της Zwijndrecht από το 2006 έως τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει την επίθεση 

Η αστυνομία του Zwijndrecht απάντησε στην κάλυψη των τοπικών μέσων ανάρτηση στο Facebook, υποβαθμίζοντας τον αντίκτυπο του περιστατικού και λέγοντας ότι οι χάκερ είχαν πρόσβαση μόνο σε ένα μέρος του δικτύου όπου η αστυνομία είχε διοικητικά δεδομένα.

Η αστυνομία λέει ότι οι παράγοντες της απειλής μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα μόνο στο διοικητικό δίκτυο, επηρεάζοντας κατά κύριο λόγο το προσωπικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *