Ηνωμένο Βασίλειο: διέταξε να αφαιρεθούν κινεζικές κάμερες CCTV από «ευαίσθητες» τοποθεσίες

Ηνωμένο Βασίλειο: διέταξε να αφαιρεθούν κινεζικές κάμερες CCTV από «ευαίσθητες» τοποθεσίες

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου διέταξε τα τμήματα να σταματήσουν την εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης που κατασκευάζονται από κινεζικές εταιρείες λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια και την κλοπή δεδομένων. Η απόφαση έρχεται αφότου η κυβέρνηση εξέτασε «τους τρέχοντες και μελλοντικούς πιθανούς κινδύνους ασφαλείας που σχετίζονται με την εγκατάσταση συστημάτων οπτικής επιτήρησης στο κυβερνητικό κτήμα» σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού του υπουργικού συμβουλίου Όλιβερ Ντάουντεν.

Η επανεξέταση πραγματοποιήθηκε από την Κυβερνητική Ομάδα Ασφαλείας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «απαιτούνται πρόσθετοι έλεγχοι» λόγω της «αυξανόμενης ικανότητας και συνδεσιμότητας» των κινεζικών συστημάτων επιτήρησης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ντάουντεν πρόσθεσε:

Ως εκ τούτου, δόθηκε εντολή στα τμήματα να σταματήσουν την ανάπτυξη τέτοιου εξοπλισμού σε ευαίσθητες τοποθεσίες, όπου παράγεται από εταιρείες που υπόκεινται στον εθνικό νόμο περί πληροφοριών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Δεδομένου ότι τα ζητήματα ασφαλείας είναι πάντα πρωταρχικής σημασίας γύρω από αυτούς τους ιστότοπους, αναλαμβάνουμε δράση τώρα για να αποτρέψουμε την εμφάνιση κινδύνων ασφαλείας.

Η οδηγία ισχύει για κάμερες που κατασκευάζονται από εταιρείες που υπόκεινται στους κινεζικούς νόμους ασφαλείας. Οι οδηγίες ζητούν επίσης από τα τμήματα να αποσυνδέσουν τέτοιες συσκευές από τα βασικά δίκτυα υπολογιστών και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να τις αφαιρέσουν εντελώς.

Σημαντικές κινεζικές εταιρείες εξοπλισμού φωτογραφικών μηχανών περιλαμβάνουν την Hikvision και την Dahua, αμφότερες από τις οποίες είναι εν μέρει κρατικές κινεζικές εταιρείες. Η Hikvision, σε δήλωση στο Reuters, διέψευσε τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι θα επιδιώξει να συνεργαστεί με τις βρετανικές αρχές για να κατανοήσουν την απόφαση.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε:

“Η Hikvision δεν μπορεί να μεταδώσει δεδομένα από τελικούς χρήστες σε τρίτους, δεν διαχειριζόμαστε βάσεις δεδομένων τελικών χρηστών, ούτε πουλάμε χώρο αποθήκευσης στο cloud στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες Hikvision χρησιμοποιήθηκαν μέσα στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες για την ασφάλεια όταν διέρρευσε πλάνα CCTV που έδειχνε τον τότε υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ να φιλάει έναν βοηθό  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *