Η Red Hat ανακοινώνει τη γενική διαθεσιμότητα της υπηρεσίας ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού

Η Red Hat ανακοινώνει τη γενική διαθεσιμότητα της υπηρεσίας ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού

Η Red Hat ανακοίνωσε την Τρίτη τη γενική διαθεσιμότητα μιας υπηρεσίας ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού για συστήματα Red Hat Enterprise Linux (RHEL).

Η υπηρεσία Insights, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την IBM X-Force,σαρώνει συστήματα RHEL για κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιώντας μια βάση δεδομένων με περισσότερες από 180 υπογραφές που σχετίζονται με γνωστό κακόβουλο λογισμικό Linux. Οι χρήστες μπορούν να λάβουν συγκεντρωτικά αποτελέσματα για όλα τα συστήματά τους ή αποτελέσματα για μεμονωμένες σαρώσεις συστήματος.

Υποστηρίζονται κεντρικοί υπολογιστές RHEL 8 και 9. Οι σαρώσεις μπορούν να εκτελεστούν χειροκίνητα, αλλά μπορούν επίσης να προγραμματιστούν ή να αυτοματοποιηθούν.

Η Red Hat είπε στους πελάτες ότι οι σαρώσεις πιθανότατα δεν θα οδηγήσουν σε ανιχνεύσεις στις περισσότερες περιπτώσεις. Όταν εντοπίζεται κακόβουλο λογισμικό σε ένα σύστημα, παρέχονται στον χρήστη πληροφορίες σχετικά με τον τύπο της απειλής και ένας σύνδεσμος προς μια αναφορά ανάλυσης του IBM X-Force για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο οδηγός για την υπηρεσία εντοπισμού κακόβουλου λογισμικού είναι διαθέσιμος για πελάτες της RHEL.

Ενώ το κακόβουλο λογισμικό Linux δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο το κακόβουλο λογισμικό των Windows, οι χρήστες Linux δεν θα πρέπει να αγνοούν την απειλή που θέτει το κακόβουλο λογισμικό. Νέες οικογένειες κακόβουλου λογισμικού Linux συνεχίζουν να εμφανίζονται και φαίνεται να είναι όλο και πιο εξελιγμένες.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *