Η Google διοργανώνει μια έκπληξη πολυμέσων για την αναζήτηση και την τεχνητή νοημοσύνη στις 8 Φεβρουαρίου

Η Google διοργανώνει μια έκπληξη πολυμέσων για την αναζήτηση και την τεχνητή νοημοσύνη στις 8 Φεβρουαρίου

Πανικοβάλλεται η Google σχετικά με την άνοδο του ChatGPT και πώς το chatbot AI θα μπορούσε να βλάψει την επιχείρησή του στην αναζήτηση και τη διαφήμιση; Λοιπόν, αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η εταιρεία διοργανώνει μια έκπληξη ζωντανής ροής την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, η οποία σύμφωνα με την Google θα δείξει πώς «χρησιμοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να ξανασκεφτεί πώς οι άνθρωποι αναζητούν, εξερευνούν και αλληλεπιδρούν με πληροφορίες».

Google AI live stream event on February 8

Ειδοποιήσεις στην εκδήλωση ζωντανής ροής στάλθηκαν σε πολλά μέσα ενημέρωσης αργά την Πέμπτη. Για κάποιο λόγο, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι της Γαλλίας, με έναρξη στις 8:30 π.μ. Ανατολική ώρα (5:30 π.μ. ώρα Ειρηνικού). Ο σύνδεσμος YouTube για το βίντεο ζωντανής ροής δείχνει έργα τέχνης που περιλαμβάνουν προηγούμενα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης, όπως η χρήση του Google Translate σε κείμενο σε εικόνες και η χρήση του Google Lens για την αναγνώριση αντικειμένων.

Το γεγονός έρχεται καθώς η Google αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, τουλάχιστον στα χαρτιά. Έδειξε πολύ μικρή αύξηση των εσόδων της για το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Απολύθηκαν  επίσης 12.000 εργαζόμενοι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Επιπλέον, η Google ασχολείται με τη μαζική ανάπτυξη του ChatGPT του OpenAI. Κυκλοφόρησε επίσημα στα τέλη Νοεμβρίου 2022 και σύμφωνα με μία έκθεση 100 εκατομμύρια χρήστες έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία από την κυκλοφορία. Η ανταγωνιστική Microsoft φαίνεται να είναι all in στο ChatGPT, με μια νέα πολυετή συνεργασία μεταξύ αυτού και του OpenAI. Υπάρχουν επίσης φήμες ότι η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft θα ενσωματώσει ένα ενημερωμένο και ταχύτερη έκδοση του ChatGPT πολύ σύντομα.

Υπάρχουν φήμες ότι η Google εργάζεται για τη δική της απάντηση στο ChatGPT που ονομάζεται Apprentice Bard, το οποίο φέρεται να προσφέρει φυσικές απαντήσεις σε ερωτήσεις των χρηστών. Οι φήμες αναφέρουν ότι χρησιμοποιεί της GoogleΜοντέλο γλώσσας για εφαρμογές διαλόγου τεχνολογία (LaMDA). Η Google εργάζεται επίσης σε έναΠρόγραμμα AI που μπορεί να δημιουργήσει μουσική. Είναι πιθανό να μπορούσαμε να δούμε αυτά τα προγράμματα, και άλλα, να παρουσιάζονται στην εκδήλωση ζωντανής ροής της Τετάρτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *