Τα 196 MB μνήμης RAM είναι προφανώς αρκετά για την εκτέλεση των Windows 11

Τα 196 MB μνήμης RAM είναι προφανώς αρκετά για την εκτέλεση των Windows 11

Όσοι θέλουν να κάνουν αναβάθμιση στα Windows 11 πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι υπολογιστές τους έχουν τουλάχιστον 4 GB μνήμης RAM και να πληρούν τις υπόλοιπες πολύ μεγάλες απαιτήσεις υλικού. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, μπορείτε να εκτελέσετε τα Windows 11 σε ένα σύστημα με σχεδόν 21 φορές λιγότερη μνήμη από το ελάχιστο.

Η πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας των Windows 11 σε μια εικονική μηχανή με 196 MB μνήμης RAM έγινε δυνατή από την πρόσφατα δημοσιευμένη τροποποίηση Tiny11. Το Tiny11 αφαιρεί τα περιττά εξαρτήματα για να φορτώσει το λειτουργικό σύστημα, να μειώσει το αποτύπωμά του σε λιγότερο από 8 GB και να μειώσει την απαίτηση μνήμης σε μόνο 2 GB. Όπως φαίνεται από το @XenoPanther, τα 2 GB είναι ακόμα πάρα πολλά—οι πραγματικοί λάτρεις πηγαίνουν στα επίπεδα της εποχής των Windows 98.

Πολύ λίγοι θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν έναν υπολογιστή με Windows 11 και 196MB RAM. Η εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος χρειάστηκε περισσότερα από 30 λεπτά (και αρκετά BSOD), συν 15 λεπτά ακόμα για να ανοίξει το Task Manager και να γίνει μάρτυρας της κατάστασης . Φυσικά, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft διαθέτει ενσωματωμένα εργαλεία για τη συμπίεση της μνήμης και την εργασία σε χαμηλά επίπεδα μνήμης RAM, αλλά εκκίνηση με τόσο λίγους πόρους και παραμονή σε σχετικά καλή  κατάσταση εργασίας είναι αναμφίβολα εντυπωσιακή.

Εάν ο υπολογιστής σας δεν μπορεί να τρέξει Windows 11, αλλά έχει πιο εντυπωσιακή ποσότητα μνήμης RAM, το Tiny11 μπορεί να είναι το εισιτήριό σας για τον κόσμο του πιο πρόσφατου λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Απλά λάβετε υπόψη τους πιθανούς κινδύνους από τη χρήση ανεπίσημων ISO των Windows, καθώς και βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα έγκυρο κλειδί (μπορείτε ακόμα να ενεργοποιήσετε τα Windows 11 με παλιά κλειδιά Windows 10, 8.1, 8 και 7). Ο προγραμματιστής του Tiny11 δημοσίευσε πρόσφατα ένα μίνι FAQ για την αντιμετώπιση ορισμένων από τις ανησυχίες των χρηστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *