Νέα επίθεση ransomware πλήττει χιλιάδες διακομιστές σε όλο τον κόσμο

Νέα επίθεση ransomware πλήττει χιλιάδες διακομιστές σε όλο τον κόσμο

Η Εθνική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας της Ιταλίας (ACN) έστειλε προειδοποίηση δηλώνοντας ότι μια επίθεση ransomware έπληξε χιλιάδες διακομιστές σε όλο τον κόσμο.To Reuters αναφέρει ότι μια ευπάθεια λογισμικού χρησιμοποιήθηκε για να χτυπήσει τους διακομιστές. Υπάρχει αναφορά ότι το exploit βρέθηκε στο λογισμικό VMware, αλλά μια ενημέρωση κώδικα για το κλείσιμο του exploit εκδόθηκε στην πραγματικότητα από την εταιρεία το 2021.

Η έκθεση αναφέρει ότι ενώ το περιστατικό ransomware έχει θέσει σε κίνδυνο αρκετούς διακομιστές της Ιταλίας, η ίδια επίθεση έπληξε και διακομιστές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και η Φινλανδία. Επιπλέον, επηρέασε τους διακομιστές στις ΗΠΑ και τον Καναδά, σύμφωνα με την έκθεση. Ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να ανακαλύψει πόσο μεγάλο αντίκτυπο είχαν οι επιθέσεις και θα προσφέρει βοήθεια σε εκείνες τις εταιρείες που επηρεάζονται από την επίθεση.

Υπάρχει αναφορά  ότι η ομάδα που είναι υπεύθυνη για αυτήν την επίθεση φέρεται να κατευθύνει τους επηρεαζόμενους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια υπηρεσία κρυπτογραφημένων μηνυμάτων προκειμένου να πληρώσουν τα λύτρα.

Μια έκθεση παρακολούθησης από το Reuters έχει ένα απόσπασμα από εκπρόσωπο της ιταλικής κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι δεν πιστεύει ότι αυτή η επίθεση χρηματοδοτήθηκε από εχθρικό κράτος. Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής αυτό το περιστατικό δεν έχει επηρεάσει μεγάλες εταιρείες ή επιχειρήσεις που αποτελούν μέρος της εθνικής ασφάλειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *