Η Γαλλία συλλαμβάνει κατά συρροή χάκερ πίσω από περισσότερα από 50.000 εγκλήματα στον κυβερνοχώρο

Η Γαλλία συλλαμβάνει κατά συρροή χάκερ πίσω από περισσότερα από 50.000 εγκλήματα στον κυβερνοχώρο

Ο Julius “Zeekill” Kivimäki συνελήφθη επειδή επιτέθηκε σε κέντρο ψυχοθεραπείας και εκβίασε τους ασθενείς. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα από τα χιλιάδες εγκλήματα στον κυβερνοχώρο στο ιστορικό του.

Ο Julius “Zeekill” Kivimäki συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές μετά από κατηγορίες για εκβιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Οκτώβριο του 2020, ο χάκερ εισέβαλε στο ιδιωτικό κέντρο ψυχοθεραπείας Vastaamo που εδρεύει στο Ελσίνκι και έκλεψε ευαίσθητα δεδομένα που σχετίζονται με τη θεραπεία και οικονομικές πληροφορίες φερόμενων περισσότερων από 22.000 ασθενών.

Καθώς το κέντρο αρνήθηκε να πληρώσει εξαψήφια λύτρα, μεμονωμένοι ασθενείς δέχονταν απειλές να αποκαλύψουν τις προσωπικές τους πληροφορίες εκτός και αν καταβάλλονταν λύτρα 500 ευρώ.

Ο δράστης ανέβασε ένα μεγάλο συμπιεσμένο αρχείο που περιείχε όλα τα κλεμμένα αρχεία ασθενών του Vastaamo στον σκοτεινό ιστό. Ωστόσο, συμπεριέλαβε ένα αντίγραφο του φακέλου του σπιτιού του που οδήγησε ειδικούς ασφαλείας στο Kivimäki.

Ο ύποπτος έχει αρνηθεί όλους τους ισχυρισμούς και κρύβεται από τις φινλανδικές αρχές από τον Οκτώβριο του 2022. Μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, συνέχισε με ένα tweet αρνούμενο κάθε είδους ανάμειξη σε εγκληματικές δραστηριότητες από τα εφηβικά του χρόνια. Εξέφρασε επίσης μεταμέλεια για τις προηγούμενες ενέργειές του.

Η φινλανδική αστυνομία επιβεβαίωσε τη σύλληψη ενός υπόπτου μέσω δελτίο τύπου. «Η σύλληψη είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας διεθνούς συνεργασίας και της απόκτησης πληροφοριών της ίδιας της αστυνομίας», σχολίασε ο Επίτροπος Μάρκο Λεπόνεν από την Κεντρική Αστυνομία Εγκλήματος.

«Το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας έκδοσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, επομένως σε αυτό το στάδιο, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πότε ο ύποπτος θα οδηγηθεί στη Φινλανδία». πρόσθεσε ο επίτροπος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *