Η Samsung αυξάνει το εργατικό δυναμικό για την παραγωγή τσιπ 3nm

Η Samsung αυξάνει το εργατικό δυναμικό για την παραγωγή τσιπ 3nm

Η Samsung αντιμετωπίζει έλλειψη ταλέντων για την παραγωγή τσιπ 3nm, αποκαλύπτουν τα κορεατικά μέσα. Σύμφωνα με την έκθεση, η κορεατική εταιρεία μετακινεί το εργατικό δυναμικό εσωτερικά, τοποθετώντας ομάδες στην ομάδα Ε&Α για τους νέους κόμβους.

Λόγω έλλειψης τοπικών ειδικών και εργαζομένων, η Samsung είχε σταματήσει να δέχεται παραγγελίες για παλαιού τύπου διεργασίες χυτηρίου 130-65nm από εγχώριες μικρές και μεσαίες εταιρείες που ειδικεύονται στο σχεδιασμό ημιαγωγών.

Η Samsung δεν είναι η μόνη εταιρεία που αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα. Η υψηλή ζήτηση για σύγχρονα chipset τοποθετεί τις ανταγωνιστικές εταιρείες σε παρόμοια θέση, συμπεριλαμβανομένης της TSMC, του ηγέτη στην αγορά στην κατασκευή chip.

Οι αμερικανικές εταιρείες αντιμετωπίζουν έλλειψη 27.000 ατόμων τα επόμενα 10 χρόνια, ενώ η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στην Κίνα αναμένεται να είναι 300.000 άτομα έως το 2025. Η Κορέα χρειάζεται σχεδόν 6.000 άτομα με μεταπτυχιακά και διδακτορικά στη μηχανική ημιαγωγών για να συμβαδίσει με τη ζήτηση .

Οι ομάδες στο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στο Hwaseong θα εργαστούν για τη βελτίωση της απόδοσης από μία μόνο wafer. Τα chipset επόμενης γενιάς έχουν μεγάλη ζήτηση, ενώ οι κόμβοι παλαιού τύπου δεν είναι πλέον τόσο επιθυμητοί στην αγορά.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η αγορά τσιπ θα επεκταθεί κατά το 1/3 τα επόμενα πέντε χρόνια, κάτι που θα ωθήσει τη Samsung να αυξήσει τις επενδύσεις της στην υπογραφή συμβάσεων συνεργασίας με μεγάλα πανεπιστήμια. Ωστόσο, η Νότια Κορέα αντιμετωπίζει πτώση στην ποιότητα της εκπαίδευσης, θέτοντας φραγμό στις προθέσεις της Samsung.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *