Η Zoom θα απολύσει το 15 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της  

Η Zoom θα απολύσει το 15 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της  

Δυστυχώς, η βιομηχανία της τεχνολογίας χτυπήθηκε ξανά με τα νέα για μαζικές απολύσεις. Αυτή τη φορά, η εταιρεία είναι η Zoom, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απολύσει 1.300 υπαλλήλους, ή ένα μεγάλο 15 τοις εκατό του συνολικού εργατικού δυναμικού της.

Σε μια ανάρτηση στο blog ο Διευθύνων Σύμβουλος της Zoom, Έρικ Γιουάν, σημείωσε ότι τους τελευταίους 24 μήνες, η Zoom προσέθεσε τρεις φορές το εργατικό της δυναμικό, καθώς χιλιάδες εταιρείες άρχισαν να χρησιμοποιούν το λογισμικό τηλεδιάσκεψης κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Οι κλήσεις με ζουμ έγιναν κανονικός τρόπος ζωής για λίγο, καθώς οι εργαζόμενοι που είχαν κολλήσει στο σπίτι χρησιμοποιούσαν το λογισμικό για να πραγματοποιούν συναντήσεις με συναδέλφους τους.

Ωστόσο, η απειλή της πανδημίας έχει πλέον αμβλυνθεί, με περισσότερους εργαζόμενους να επιστρέφουν στα φυσικά τους γραφεία. Ο Yuan δήλωσε ότι ενώ πολλές εταιρείες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Zoom, η τρέχουσα αβέβαιη οικονομική κατάσταση έχει κάνει την εταιρεία “να κοιτάξει προς τα μέσα για να επαναρυθμιστεί ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το οικονομικό περιβάλλον”.

Οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ που θα απολυθούν θα λάβουν έως και 16 εβδομάδες κάλυψης μισθού και υγειονομικής περίθαλψης, μαζί με τυχόν κερδισμένα μπόνους, κατοχύρωση δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών για 6 μήνες και πολλά άλλα. Ο ίδιος ο Yuan θα λάβει μια τεράστια μείωση 98 τοις εκατό στον δικό του μισθό και δεν θα λάβει κανένα μπόνους φέτος.

Ήταν πολύ βάναυσοι οι τελευταίοι μήνες σε ολόκληρη τη βιομηχανία της τεχνολογίας όσον αφορά τις απολύσεις. H Google , η Spotify , η Microsoft, και πιο πρόσφατα η DELL είναι μερικές μόνο από τις μεγάλες εταιρείες στον τεχνολογικό χώρο που έχουν μειώσει το εργατικό τους δυναμικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *