Η Qualcomm φέρεται να δοκιμάζει tablet 10″ με το επερχόμενο chipset με Oryon CPU

Η Qualcomm φέρεται να δοκιμάζει tablet 10″ με το επερχόμενο chipset με Oryon CPU

Η Qualcomm προφανώς   δοκιμάζει τον  Snapdragon 8cx Gen 4 chipset, γνωστό και ως SC8380, μέσα σε μια συσκευή ανάπτυξης με οθόνη 10″. Αυτό υποδηλώνει ότι το chipset θα στοχεύει σε tablet 10″ (ή μεγαλύτερα) και πιθανώς σε ορισμένα tablet 2 σε 1 και ακόμη και σε Windows σε φορητούς υπολογιστές ARM. Η Microsoft μπορεί ακόμη και να κάνει άλλη μια κίνηση Surface Neo τύπου συσκευή με διπλές οθόνες.

Αυτά, φυσικά, θα αντιπαρατεθούν στα iPad της Apple με chipset της σειράς M και MacBook Airs. Κάτι που ταιριάζει αφού το chipset και οι πυρήνες Oryon CPU του σχεδιάστηκαν από τη Nuvia, μια εταιρεία που δημιουργήθηκε από πρώην υπάλληλοι της Apple που λειτούργησε στα εν λόγω chipset της σειράς M.

Ο Snapdragon 8cx Gen 4 (κωδική ονομασία Hamoa) θα έχει 12 πυρήνες CPU, 8 πυρήνες απόδοσης (έως 3,4 GHz) και 4 πυρήνες απόδοσης (έως 2,5 GHz). Θα υπάρχει μια ενσωματωμένη GPU Adreno 740, η οποία είναι αρκετά ικανή, αν και οι μεγαλύτεροι παράγοντες μορφής όπως οι φορητοί υπολογιστές μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με εξωτερικές GPU (συνδεδεμένες μέσω 8x PCIe 4.0), αρκεί να διαθέτουν την ψύξη για αυτό.

Αυτές οι μεγαλύτερες συσκευές θα έχουν επίσης υποστήριξη για μονάδες NVMe (4x PCIe 4.0), αν και οι μικρότερες και φθηνότερες συσκευές πιθανότατα θα παραμείνουν στο UFS 4.0. Οι επιλογές συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν USB 4 (βασισμένο στο Thunderbolt 4) με DisplayPort 1.4a.

Η Qualcomm φέρεται να δοκιμάζει συσκευές ανάπτυξης που βασίζονται στη Hamoa από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Δεν είναι απολύτως σαφές πότε θα γίνουν διαθέσιμες οι πρώτες εμπορικές συσκευές, μπορεί να είναι αργότερα φέτος ή ακόμα και στις αρχές του 2024. Ωστόσο, θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε διαρροή αποτελεσμάτων αναφοράς πριν από τότε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *