Η Microsoft φέρεται να φέρει την τεχνολογία  ChatGPT για εφαρμογές του Office τον Μάρτιο

Η Microsoft φέρεται να φέρει την τεχνολογία  ChatGPT για εφαρμογές του Office τον Μάρτιο

Αν νομίζατε ότι η Microsoft επρόκειτο να πάρει μια ανάσα μετά την ανακοίνωση του  νέου Bing με τη λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης του chatbot αυτή την εβδομάδα, σκεφτείτε το ξανά. Νέα έκθεση επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ισχυρίζεται ότι η εταιρεία σχεδιάζει να κάνει περισσότερες ανακοινώσεις σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη κάποια στιγμή τον Μάρτιο. Αυτές οι αποκαλύψεις θα αφορούν την ενσωμάτωση της τεχνολογίας chatbot σε εφαρμογές του Office όπως το Word, το PowerPoint και το Outlook.

Η Microsoft πιθανότατα θα δείξει πώς θα χρησιμοποιήσει το μοντέλο Prometheus της, σε συνδυασμό με το chatbot τύπου ChatGPT στο νέο Bing, για να αυτοματοποιήσει τις εργασίες γραφής στο Word, μεταξύ άλλων. Πράγματι, το ίδιο άρθρο επισημαίνει ότι το μοντέλο Prometheus μπορεί ήδη να χρησιμοποιηθεί για εργασίες εντός εφαρμογών web του Office, χάρη στην ενσωμάτωση του νέου Bing με το πρόγραμμα περιήγησης ιστού της Microsoft Edge. Το άρθρο ισχυρίζεται ότι η Microsoft χρησιμοποιεί την τεχνολογία AI για να βοηθήσει στη δημιουργία γραφημάτων και γραφικών PowerPoint.

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Microsoft αυτή την εβδομάδα για το νέο Bing με τεχνητή νοημοσύνη έπρεπε αρχικά να συμβεί κάποια στιγμή αργότερα τον Φεβρουάριο . Ωστόσο, η εταιρεία προχώρησε τα σχέδια της χάρη στην Google. Η Google αποκάλυψε το δικό της chatbot AI, Bard, την Τρίτη, μια μέρα πριν την αποκάλυψη του Bing AI της Microsoft.

Φαίνεται ότι ο αγώνας ποιος θα  γίνει ο πρώτος με την προσθήκη χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης σε τυπικές εφαρμογές και τεχνολογία έχει ξεκινήσει καλά, ειδικά μεταξύ της Microsoft και της Google. Τα στελέχη της Microsoft είναι πολύ σίγουροι ότι αυτή τη στιγμή προηγούνται της Google στην τεχνολογία AI, αλλά επίσης φοβούνται ότι άλλες εταιρείες θα μπορούσαν να εμφανιστούν για να απειλήσουν το Office και τις επιχειρήσεις παραγωγικότητας της Microsoft με AI.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *