Οι χάκερ χρησιμοποιούν ψεύτικες εφαρμογές ChatGPT για να προωθήσουν κακόβουλο λογισμικό σε Windows και σε  Android

Οι χάκερ χρησιμοποιούν ψεύτικες εφαρμογές ChatGPT για να προωθήσουν κακόβουλο λογισμικό σε Windows και σε Android

Οι φορείς απειλών εκμεταλλεύονται τη δημοτικότητα του chatbot ChatGPT του OpenAI για να διανέμουν κακόβουλο λογισμικό για Windows και Android ή να κατευθύνουν ανυποψίαστους κακούς σε σελίδες phishing.

Το ChatGPT απέκτησε τεράστια έλξη από την κυκλοφορία του, τον Νοέμβριο του 2022, και έγινε η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη καταναλωτική εφαρμογή στη σύγχρονη ιστορία με περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες έως τον Ιανουάριο του 2023.

Αυτή η τεράστια δημοτικότητα και η ταχεία ανάπτυξη ανάγκασαν το OpenAI να περιορίσει τη χρήση του εργαλείου και κυκλοφόρησε ένα επίπεδο επί πληρωμή 20 $/μήνα (ChatGPT Plus) για άτομα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το chatbot χωρίς περιορισμούς διαθεσιμότητας.

Η κίνηση δημιούργησε συνθήκες για τους φορείς απειλών να επωφεληθούν από τη δημοτικότητα του εργαλείου υποσχόμενοι αδιάλειπτη και δωρεάν πρόσβαση στο premium ChatGPT. Οι προσφορές είναι καλές και ο στόχος είναι να παρασυρθούν οι χρήστες να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό ή να παράσχουν διαπιστευτήρια λογαριασμού.

Ο ερευνητής ασφάλειας Dominic Alvieri ήταν από τους πρώτους που παρατήρησε ένα τέτοιο παράδειγμα χρησιμοποιώντας τον τομέα “chat-gpt-pc.online” για να μολύνει τους επισκέπτες με το κακόβουλο λογισμικό κλοπής πληροφοριών Redline υπό το πρόσχημα της λήψης για έναν υπολογιστή-πελάτη υπολογιστή ChatGPT των Windows.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *