Τι προκάλεσε η  επίθεση ransomware στην Dole 

Τι προκάλεσε η  επίθεση ransomware στην Dole 

Ο κατασκευαστής φρέσκων φρούτων και λαχανικών Dole foods έκλεισε τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στη Βόρεια Αμερική μετά από επίθεση ransomware.

Μια επίθεση ransomware στην Dole Food Company ανάγκασε τον κατασκευαστή να σταματήσει την παραγωγή σε όλες τις εγκαταστάσεις της στη Βόρεια Αμερική την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας έλλειψη προμήθειας μαρουλιού στα παντοπωλεία των ΗΠΑ.

«Η εταιρεία αντιμετώπισε πρόσφατα ένα περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που έχει αναγνωριστεί ως ransomware», ανακοίνωσε ο Dole σε σύντομο χρονικό διάστημα.δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα της εταιρείας την Πέμπτη.

«Μόλις πληροφορήθηκε αυτό το περιστατικό, ο Dole κινήθηκε γρήγορα για να περιορίσει την απειλή και προσέλαβε κορυφαίους τρίτους εμπειρογνώμονες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, οι οποίοι εργάζονται σε συνεργασία με τις εσωτερικές ομάδες του Dole για την αποκατάσταση του προβλήματος και την ασφάλεια των συστημάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Dole μπόρεσε να κλείσει τα συστήματα των υπολογιστών της αμέσως μετά το hack που άρχισε να περιορίζει την εξάπλωση του ransomware, είπε μια πηγή στο CNN που ανέφερε πρώτη την ιστορία.

Αν και η εταιρεία δήλωσε ότι «ο αντίκτυπος στις λειτουργίες ήταν περιορισμένος», η Dole είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς φρέσκων φρούτων και λαχανικών στον κόσμο.

Η Dole όχι μόνο αναπτύσσει και προμηθεύεται περισσότερες από 300 σειρές φρέσκων προϊόντων, αλλά συμμετέχει επίσης άμεσα στη συσκευασία, τη αποστολή, την εμπορία και τη διανομή των προϊόντων της.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Dole, ο κατασκευαστής διαθέτει πάνω από 250 εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο.

Καθώς η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, δεν είναι σαφές ποιος είναι υπεύθυνος, εάν καταβλήθηκαν λύτρα και εάν η επίθεση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα ολοκληρωμένα δίκτυα της αλυσίδας εφοδιασμού της εταιρείας.

Ήδη, ορισμένα παντοπωλεία των ΗΠΑ στο Τέξας και το Νέο Μεξικό δήλωσαν ότι έχουν παρασυρθεί από πελάτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναρωτιούνται γιατί τα ράφια έχουν μείνει άδεια από συσκευασμένα σετ μαρούλι και σαλάτες Dole.

Ένας ανώτερος αντιπρόεδρος στο τμήμα Fresh Vegetables της Dole έστειλε επιστολές σε λιανοπωλητές χονδρικής για το περιστατικό σχεδόν πριν από δύο εβδομάδες.

«Η Dole Food Company βρίσκεται στη μέση μιας κυβερνοεπίθεσης και στη συνέχεια έκλεισε τα συστήματά μας σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική», ανέφερε η επιστολή.

Το κατάστημα τροφίμων Stewart στο Τέξας δημοσίευσε το σημείωμα της 11ης Φεβρουαρίου στο Facebook.

Η Dole δεν έχει αποκαλύψει εάν οι διακομιστές τους είναι ξανά online τώρα. το σημείωμα υποδηλώνει ότι η εταιρεία έχει ένα μη αυτόματο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εάν χρειάζεται.

Η εταιρεία ιδρύθηκε αρχικά στη Χαβάη πριν από περισσότερα από 170 χρόνια, πριν μεταφέρει την έδρα της στην Ιρλανδία τη δεκαετία του 1980.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *