Ο Ρώσος χάκερ πίσω από το κακόβουλο λογισμικό NLBrute εκδόθηκε στις ΗΠΑ

Ο Ρώσος χάκερ πίσω από το κακόβουλο λογισμικό NLBrute εκδόθηκε στις ΗΠΑ

Ο Ντάριι Πάνκοφ, ένας 28χρονος Ρώσος υπήκοος που κατηγορείται ότι ανέπτυξε ένα εργαλείο βίας εξαναγκασμού, εκδόθηκε στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζοντας πάνω από τέσσερις δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα.

Ο Pankov, γνωστός και με το ψευδώνυμο «dpxaker», κατηγορήθηκε για απάτη υπολογιστών, συνωμοσία και απάτη σε συσκευές πρόσβασης. Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Pankov αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή 47 ετών σε ομοσπονδιακή φυλάκιση.

Οι αρχές των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο Ρώσος υπήκοος δημιούργησε το εργαλείο NLBrute, ένα κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιείται για την αποκρυπτογράφηση των διαπιστευτηρίων σύνδεσης, όπως κωδικούς πρόσβασης και κλειδιά κρυπτογράφησης.

Το NLBrute είναι ένα εργαλείο brute-forcing που αυτοματοποιεί την εικασία κωδικού πρόσβασης δοκιμάζοντας όλους τους πιθανούς συνδυασμούς συμβόλων, χαρακτήρων ή αριθμών για να αποκαλύψει τον κωδικό πρόσβασης.

«Ο Pankov χρησιμοποίησε το NLBrute για να αποκτήσει τα διαπιστευτήρια σύνδεσης δεκάδων χιλιάδων υπολογιστών που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Έκανε μάρκετινγκ, πούλησε και έβαλε άλλους να πουλήσουν για λογαριασμό του, το NLBrute σε άλλους εγκληματίες του κυβερνοχώρου έναντι αμοιβής», δήλωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνηςείπε.

Επιπλέον, οι αρχές πιστεύουν ότι ο Ρώσος υπήκοος πούλησε κλεμμένα διαπιστευτήρια σε φόρουμ σκοτεινού ιστού διαπραγματεύοντας δεδομένα σε παραβιασμένες συσκευές. Ο Pankov πιστεύεται ότι παραβίασε 35.000 συσκευές και κέρδισε πάνω από 350.000 δολάρια από την πώληση διαπιστευτηρίων.

Ο ύποπτος συνελήφθη στη Δημοκρατία της Γεωργίας τον περασμένο Οκτώβριο και εκδόθηκε στις ΗΠΑ. Οι αμερικανικές αρχές αναμένουν να χάσουν τα παράνομα κέρδη του Pankov, τα οποία πιστεύουν ότι είναι ανιχνεύσιμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *