Οι νέες δυνατότητες του Android που ανακοινώνει η Google 

Οι νέες δυνατότητες του Android που ανακοινώνει η Google 

Η Google σήμερα ανακοίνωσε νέες δυνατότητες που θα έρθουν στο Android και το Wear OS. Η ενημέρωση αποτελεί μέρος της παρουσία  της Google στο MWC Barcelona αυτή την εβδομάδα . Σκοπό έχουν να βελτιώσουν τη συνδεσιμότητα, την παραγωγικότητα, την προσβασιμότητα και τη διασκέδαση στις συσκευές Android.

Οι χρήστες Android μπορούν πλέον να διαχειρίζονται τις σημειώσεις και τις λίστες υποχρεώσεων με ένα νέο γραφικό στοιχείο Google Keep. Το γραφικό στοιχείο μπορεί να προστεθεί τόσο στην Αρχική οθόνη όσο και στην πρόσοψη του ρολογιού. Η επόμενη λειτουργία είναι η υποστήριξη σχολιασμών σε αρχεία PDF στην εφαρμογή Google Drive, η οποία μπορεί να γίνει με μια γραφίδα ή απλά με τα δάχτυλά σας στην οθόνη αφής.

Η εφαρμογή Google Meet στο Android προσφέρει πλέον ακύρωση θορύβου κατά τις κλήσεις σε περισσότερες κινητές συσκευές Android. Για όσους ασχολούνται με το Androidverse, το Fast Pair θα σας επιτρέψει να συνδέσετε τα ακουστικά Bluetooth στο Chromebook σας με ένα μόνο πάτημα. Επιπλεόν , αν τα έχετε ήδη ρυθμίσει με το τηλέφωνό σας Android, τότε τα ακουστικά θα συνδεθούν αυτόματα στο Chromebook .

Οι χρήστες του Gboard μπορούν να χαρούν καθώς η Google έχει προσθέσει νέους συνδυασμούς emoji μέσω της Emoji Kitchen  που σας επιτρέπει να αναμιγνύετε διάφορα emoji και να τα μοιράζεστε ως αυτοκόλλητα (ή εικόνες για εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν αυτοκόλλητα). Το Πορτοφόλι Google διαθέτει επίσης ορισμένα νέα κινούμενα σχέδια που θα επιβεβαιώσουν ότι οι συναλλαγές σας στο κατάστημα είναι επιτυχείς, με μια φιλική προτροπή.

Η Google έχει προσθέσει επίσης ορισμένες σημαντικές δυνατότητες προσβασιμότητας. Οι χρήστες μπορούν να αυξήσουν το μέγεθος του περιεχομένου στο Chrome έως και 300% για να ταιριάζουν στις προτιμήσεις της όρασής τους, διατηρώντας παράλληλα τη διάταξη της σελίδας ίδια. Το Wear OS 3+ θα αποκτήσει λειτουργία μονοφωνικού ήχου που θα βοηθήσει τους χρήστες να περιορίσουν τον αποπροσανατολισμό. Υπάρχουν επίσης λειτουργίες διόρθωσης χρώματος και κλίμακας του γκρι που θα βοηθήσουν τους χρήστες με προβλήματα όρασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *