OnePlus 11 Concept : Η νέα αποκάλυψη της εταιρίας

OnePlus 11 Concept : Η νέα αποκάλυψη της εταιρίας

Η OnePlus αποκάλυψε σήμερα το smartphone OnePlus 11 Concept, το οποίο η εταιρεία είχε διαφημίσει τις τελευταίες εβδομάδες. Η συσκευή, που δεν προορίζεται για την παραγωγή, έχει σχεδιαστεί για να παρουσιάσει τη νέα λύση ψύξης Active CryoFlux της εταιρείας.

OnePlus unveils OnePlus 11 Concept phone with Active CryoFlux

Το Active CryoFlux είναι ένας φανταχτερός όρος για αυτό που είναι ουσιαστικά ένα σύστημα υγρής ψύξης κλειστού βρόχου, όπως θα βρείτε σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, αλλά μικρογραφία σε μεγάλο βαθμό για ένα smartphone.

Στην καρδιά του συστήματος βρίσκεται μια κεραμική πιεζοηλεκτρική μικροαντλία, η οποία κυκλοφορεί το υγρό μέσω μιας σειράς σωλήνων μεταξύ ενός άνω και κάτω διαφράγματος. Η μικροαντλία καταλαμβάνει λιγότερο από 0,2 cm² χώρου στη συσκευή. Η αντλία κυκλοφορεί το υγρό, το οποίο κινείται γύρω από τη σωλήνωση που λειτουργεί ως ψύκτρα, απορροφώντας θερμότητα από το SoC και απελευθερώνοντάς την αργά κατά τη διάρκεια της διαδρομής του πίσω στην αντλία.

Η OnePlus ισχυρίζεται ότι το Active Cryoflux μπορεί να μειώσει τις θερμοκρασίες έως και 2,1°C. Κατά τη διάρκεια της φόρτισης, οι θερμοκρασίες μπορούν να μειωθούν κατά 1,6°C, μειώνοντας 30-45 δευτερόλεπτα από το χρόνο φόρτισης.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι κυρίως αισθητικά . Η OnePlus χρησιμοποίησε ένα κυρτό, διαφανές γυαλί για το πίσω κάλυμμα, το οποίο η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι ενιαίο, παρόλο που υπάρχει σαφώς ένα πλαίσιο κατά μήκος των πλευρών. Το πίσω κάλυμμα σάς επιτρέπει να βλέπετε τη σωλήνωση από κάτω, η οποία έχει μερικώς φωτιστεί. Η περιοχή γύρω από την κάμερα έχει επίσης φωτιστεί και η κάμερα έχει ένα νέο μοτίβο χάραξης Guilloche.

Δεν είναι σαφές εάν η OnePlus θα εφαρμόσει ποτέ αυτή την τεχνολογία σε smartphone παραγωγής. Η εταιρεία είχε δείξει μια ενδιαφέρουσα κατηγορία εξωφύλλου με αυτοχρωματισμένη κάμερα στην CES 2020 αλλά δεν το υλοποίησε ποτέ σε συσκευή παραγωγής.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *