Xiaomi Wireless AR Glass Discovery  Edition : παρουσιάστηκε στο MWC

Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition : παρουσιάστηκε στο MWC

Η Xiaomi έχει μια αρκετά μεγάλη παρουσία στο φετινό συνέδριο MWC και εκτός από την παγκόσμια κυκλοφορία της σειράς Xiaomi 13, έχουμε επίσης και την παρουσίαση για ένα ζευγάρι γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Τα Xiaomi Wireless AR Glass όπως ονομάζονται είναι ένα πρωτότυπο ζευγάρι ασύρματων έξυπνων γυαλιών. Συνδέονται με το τηλέφωνό σας ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή και προσφέρουν μια καθηλωτική εμπειρία AR, χωρίς καλώδια και dongles. Τα γυαλιά AR της Xiaomi δεν έχουν ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης, επομένως πρέπει να συνδεθούν σε μια κεντρική συσκευή για να λειτουργήσουν.

Xiaomi Wireless AR Glass
Xiaomi Wireless AR Glass
Xiaomi Wireless AR Glass

Τα γυαλιά διαθέτουν δύο οθόνες Micro OLED με μια μονάδα πρίσματος ελεύθερης μορφής που καθοδηγεί το φως που βγάζει περιεχόμενο στα μάτια σας. Διαθέτουν μέγιστη φωτεινότητα έως και 1200 nits ανά μάτι. Η Xiaomi ενσωμάτωσε επίσης τρεις μονάδες κάμερας που χρησιμοποιούνται για τη χαρτογράφηση του περιβάλλοντος κόσμου του χρήστη.

Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition showcased at MWC

Το AR Glass διαθέτει ηλεκτροχρωμικούς φακούς με λειτουργία βύθισης για πλήρη βύθιση στον εικονικό χώρο και διαφανή λειτουργία για να επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει αντικείμενα από το περιβάλλον του. Το σύνολο διαθέτει δομή κράματος μαγνησίου-λιθίου με στοιχεία από ανθρακονήματα και ζυγίζει 126 γραμμάρια.

Ακριβώς όπως το Meta Quest Pro, έτσι και το Xiaomi Wireless AR Glass διαθέτει την πλατφόρμα Qualcomm  Snapdragon XR2+ Gen 1 και υποστηρίζει την πλατφόρμα προγραμματιστών Snapdragon Spaces XR. Η Xiaomi ανέπτυξε επίσης τα δικά της χειριστήρια AR Gesture με χωρική ανίχνευση για ακριβείς ελέγχους και λειτουργία.

Ο λανθάνων χρόνος στο σετ μικροφώνου-ακουστικού είναι τόσο χαμηλός όσο 50 ms με ένα ζευγοποιημένο smartphone, το οποίο η Xiaomi ισχυρίζεται ότι είναι ισοδύναμο με τον λανθάνοντα χρόνο που θα περιμένατε από ένα παραδοσιακό σύνολο AR/VR συνδεδεμένο μέσω καλωδίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *