Η πρώτη μπαταρία πυριτίου-άνθρακα από την Honor με 12,8% υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα

Η πρώτη μπαταρία πυριτίου-άνθρακα από την Honor με 12,8% υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα

Οι περισσότερες τεχνολογίες smartphone προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς – chipset, οθόνες, κάμερες και ούτω καθεξής. Όλα εκτός από τη χωρητικότητα της μπαταρίας, η οποία αυξάνεται πολύ αργά. Η Honor πιστεύει ότι έχει βρει μια λύση – την πρώτη μπαταρία πυριτίου άνθρακα της βιομηχανίας.

Υπόσχεται 12,8% υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα σε σύγκριση με τις τρέχουσες μπαταρίες λιθίου που χρησιμοποιούν γραφίτη για ένα από τα ηλεκτρόδια (την άνοδο). Για παράδειγμα, το Honor Magic5 Pro έχει τυπική μπαταρία 5.100 mAh. Αν χρησιμοποιούσε μπαταρία πυριτίου-άνθρακα, θα είχε χωρητικότητα 5.450 mAh.

Ο CEO George Zhao ήταν σύντομος στη σκηνή, αλλά έδειξε μερικά charts που προσφέρουν μια γρήγορη εξήγηση του γιατί η νέα μπαταρία είναι καλύτερη. Μια τυπική μπαταρία λιθίου δεν έχει πολλά μέσα της μόλις πέσει η τάση της στα 3,5 V– εδώ εμφανίζεται  ο άνθρακας πυριτίου καθώς έχει 240% περισσότερη χωρητικότητα στα 3,5 V από την τυπική μπαταρία, γεγονός που οδηγεί στο 12,8% συνολικά βελτίωση

A silicon-carbon battery is 12.8% more energy dense than a typical lithium battery of the same size
A silicon-carbon battery is 12.8% more energy dense than a typical lithium battery of the same size

Μια μπαταρία πυριτίου-άνθρακα έχει 12,8% περισσότερη ενεργειακή πυκνότητα από μια τυπική μπαταρία λιθίου ίδιου μεγέθους

Είναι ενδιαφέρον ότι το Magic5 Pro στην Κίνα αναφέρεται ως με μπαταρία 5.450 mAh – φαίνεται ότι η νέα τεχνολογία μπαταρίας είναι ήδη πραγματικότητα, όχι απλώς κάτι που δοκιμάστηκε στο εργαστήριο. Ωστόσο, το διεθνές μοντέλο κυκλοφορεί με τυπική μπαταρία 5.100 mAh, επομένως θα προσπαθήσουμε να επιβεβαιώσουμε με το Honor εάν οι μονάδες στην Κίνα διαθέτουν πραγματικά μπαταρίες πυριτίου-άνθρακα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *