Οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι των ΗΠΑ πρέπει να αφαιρέσουν το TikTok από τις συσκευές τους άμεσα

Οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι των ΗΠΑ πρέπει να αφαιρέσουν το TikTok από τις συσκευές τους άμεσα

Μετά το νομοσχέδιο που ψήφισε το Κογκρέσο των ΗΠΑ στα τέλη Δεκεμβρίου  για να απαγορεύσει τη χρήση του TikTok σε ομοσπονδιακές συσκευές, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει πλέον ορίσει μια τελική αντίστροφη μέτρηση για τους κυβερνητικούς υπαλλήλους ώστε να αφαιρέσουν την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης από τα τηλέφωνα εργασίας τους και άλλες υπηρεσίες.

Το Reuters αναφέρει ότι η Shalanda Young, η διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού των ΗΠΑ, έστειλε ένα σημείωμα στους κυβερνητικούς υπαλλήλους αργά τη Δευτέρα, λέγοντάς τους ότι έχουν πλέον 30 ημέρες για να διαγράψουν το TikTok από τις συσκευές εργασίας τους. Επίσης, απαγορεύει στις κυβερνητικές υπηρεσίες να στέλνουν οποιαδήποτε διαδικτυακή κίνηση στο TIkTok.

Πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν ήδη απαγορεύσει το TikTok, αλλά αυτή η νέα απόφαση καλύπτει σχεδόν όλους τους κυβερνητικούς οργανισμούς των ΗΠΑ. Υπάρχουν εξαιρέσεις για τους εργαζόμενους στην εθνική ασφάλεια και την επιβολή του νόμου, αλλά αυτοί οι υπάλληλοι πρέπει να λάβουν άδεια από τους προϊσταμένους εκ των προτέρων. Επίσης, οι κρατικές υπηρεσίες πρέπει να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε χρήση της εφαρμογής από τρίτους προμηθευτές πληροφορικής εντός 90 ημερών.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δηλώνει ότι η απαγόρευση οφείλεται στο γεγονός ότι η κινεζική TikTok θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να λάβει δεδομένα από τους πολλούς χρήστες της και να τα στείλει στην κινεζική κυβέρνηση. Η ByteDance, η μητρική εταιρεία του TikTok, έχει επανειλημμένα αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς. Ωστόσο, μόλις τις τελευταίες ημέρες, είδαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαγορεύει την εφαρμογή από τις συσκευές των υπαλλήλων της  και η  καναδική κυβέρνηση έχει πλέον απαγορεύσει το TikTok και από τις συσκευές των δικών της υπαλλήλων. .

Μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ εξακολουθούν να προσπαθούν να απαγορεύσουν εντελώς τη χρήση του TikTok στις ΗΠΑ. Το Reuters αναφέρει ότι σήμερα, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ θα ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που θα δώσει στην κυβέρνηση Μπάιντεν την εξουσία να απαγορεύσει το TikTok από όλες τις συσκευές στις ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *