Ακόμη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft παραδέχεται την αποτυχία της  Cortana 

Ακόμη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft παραδέχεται την αποτυχία της  Cortana 

Η Microsoft πιέζει το Bing Chat ως ο νέος τρόπος αναζήτησης πληροφοριών. Το chatbot AI του αναπτύσσεται ως «copilot» για τους χρήστες για να τους βοηθήσει όχι μόνο να βρουν αυτό που ψάχνουν αλλά και να τους βοηθήσει να γίνουν πιο δημιουργικοί. Πριν από μερικά χρόνια, κάτι παρόμοιο προωθήθηκε στους καταναλωτές: οι βοηθοί φωνής. Τώρα φαίνεται ότι αυτές οι προσπάθειες απέτυχαν  

Ο βοηθός φωνής της ίδιας της Microsoft, η Cortana, δεν τα κατάφερε. Το 2016, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella επαινούσε τους βοηθούς φωνής, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να λέει: “Τα bots είναι οι νέες εφαρμογές.«Αυτή η πρόβλεψη δεν έγινε πραγματικότητα και το 2021, η Microsoft αφαίρεσε την εφαρμογή για κινητά Cortana από την κυκλοφορία.

Τώρα, ο Nadella αναφέρει την αλήθεια  στο άρθρο των FT σχετικά με τους βοηθούς φωνής γενικά, συμπεριλαμβανομένης της Cortana. Αναφέρεται να είπε: «Ήταν όλοι ανοήτοι σαν βράχος». Πρόσθεσε, “Είτε πρόκειται για Cortana είτε για Alexa είτε για Google Assistant ή Siri, όλα αυτά απλά δεν λειτουργούν. Είχαμε ένα προϊόν που υποτίθεται ότι ήταν το νέο front-end για πολλές [πληροφορίες] που δεν λειτουργούσε. ”

Ως εκ τούτου, η Microsoft αλλάζει τώρα τη στρατηγική της προς προγράμματα παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης όπως το Bing Chat με την ελπίδα ότι θα λειτουργήσει όπως δεν έκανε η Cortana. Έχουμε σχολιάσει τον τρόπο με τον οποίο προηγούμενες απόπειρες της Microsoft στο chatbot AI έχουν αναμειχθεί. Μένει να δούμε αν το Bing Chat θα είναι μια πραγματική επανάσταση στην αλληλεπίδραση με την τεχνολογία ή αν θα πάει όπως έκανε η Cortana.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *