Microsoft Bing:  φτάνει τους 100 εκατομμύρια χρήστες καθημερινά μετά από 13 χρόνια ύπαρξης

Microsoft Bing:  φτάνει τους 100 εκατομμύρια χρήστες καθημερινά μετά από 13 χρόνια ύπαρξης

Η εσωτερική μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing, κατάφερε επιτέλους να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά, αποκάλυψε η εταιρεία την Τετάρτη. Αυτό έρχεται σχεδόν ένα μήνα αφότου η Microsoft παρουσίασε στο κοινό το Bing Search που υποστηρίζεται από AI, ενσωματωμένο στο πρόγραμμα περιήγησης Edge.

Το Bing πρωτοεμφανίστηκε τον Ιούνιο του 2009 και από τότε έζησε μια ζωή ως επί το πλείστον απαρατήρητη, μέχρι πρόσφατα. Παρά το τελευταίο κατόρθωμα, τον Yusuf Mehdi της Microsoft αναγνωρίζει ότι η μηχανή αναζήτησης εξακολουθεί να είναι «ένας μικρός, χαμηλός, μονοψήφιος παίκτης μετοχών» στην αγορά. Ωστόσο, η δέσμευση των εκατομμυρίων χρηστών που δοκίμασαν τη νέα προεπισκόπηση του Bing της έδωσε μια ώθηση που ήταν τόσο αναγκαία.

Η δυνατότητα συνομιλίας του Bing τροφοδοτείται από μια νεότερη έκδοση του μοντέλου μεγάλης γλώσσας του OpenAI και μπορεί να δώσει λεπτομερείς απαντήσεις σε μεγάλες και περίπλοκες ερωτήσεις χρηστών. 

Η Microsoft πιστώνει το μοντέλο Prometheus για τη βελτίωση της ποιότητας αναζήτησης Bing και την κατάταξη της βασικής της αναζήτησης στον ιστό. Το Edge που βασίζεται στο Chromium, το οποίο είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows 10/11, έχει επίσης παρουσιάσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία επτά τρίμηνα, συμβάλλοντας στη δοκιμή και την υιοθέτηση της μηχανής αναζήτησης της Microsoft.

Ωστόσο, με λιγότερο από 3% μερίδιο αγοράς , η  Bing έχει πολύ δρόμο μπροστά της προτού κλέψει ένα μεγάλο κομμάτι από το μερίδιο της Google που αυτή τη στιγμή ξεπερνά το 90%. Ενώ οι προσπάθειές του στο ChatGPT το έκαναν κουνήσει λίγο  τα πράγματα κάτω από τη στέγη της Google, η ίδια η Microsoft αντιμετωπίζει το δικό της σύνολο θεμάτων με το chatbot AI.

7 thoughts on “Microsoft Bing:  φτάνει τους 100 εκατομμύρια χρήστες καθημερινά μετά από 13 χρόνια ύπαρξης

  1. Wonderful goods from you, man. I have understand
    your stuff previous to and you are just extremely excellent.
    I actually like what you have acquited here, reallly like what you’re stating and
    the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care
    of to keep it sensible. I cant wait to read much more from you.
    Thiis is actually a tremendus website.

    Visit my web blog … exam dumps (Phillis)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *