Ηνωμένο Βασίλειο : Είναι νόμιμη  η αγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft; 

Ηνωμένο Βασίλειο : Είναι νόμιμη  η αγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft; 

Υπάρχουν εξελίξεις για τη Microsoft καθώς προσπαθεί να πείσει τις κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ, την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκρίνουν την πρότασή της εξαγοράς της Activision Blizzard έναντι  69 δισεκατομμυρίων δολαρίων . Σήμερα, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) εξέδωσε ένα προσωρινό συμπέρασμα για μια πτυχή της συμφωνίας και είναι υπέρ της Microsoft.

Η CMA εξέτασε πώς θα επηρέαζε η αγορά του Call of Duty  από τη Microsoft . Προηγουμένως, η ρυθμιστική αρχή ανέφερε ότι η Microsoft θα μπορούσε να κάνει τη δημοφιλή σειρά shooter πρώτου προσώπου αποκλειστικά για το Xbox, σε βάρος των παικτών της Sony PlayStation. Ωστόσο, χάρη σε ορισμένα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο CMA, πιστεύει τώρα ότι «δεν θα ήταν εμπορικά επωφελές για τη Microsoft να κάνει το CoD αποκλειστικά στο Xbox μετά τη συμφωνία».

Η έκθεση ανέφερε:

”Έχοντας εξετάσει τα πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία που παρασχέθηκαν, καταλήξαμε προσωρινά στο συμπέρασμα ότι η συγχώνευση δεν θα οδηγήσει σε ουσιαστική μείωση του ανταγωνισμού στις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών κονσόλας, επειδή το κόστος για τη Microsoft από την παρακράτηση του Call of Duty από το PlayStation θα υπερέβαινε τα κέρδη από την ανάληψη τέτοιας ενέργειας”.

Η Microsoft απάντησε στην αναφορά μέσω δήλωσης του προέδρου της Microsoft Brad Smith:

“Εκτιμούμε την πρόσθετη λεπτομερή και αντικειμενική ανάλυση της CMA. Η ενημέρωσή του υπογραμμίζει την αυξανόμενη συναίνεση από όσους έχουν πρόσβαση στα πιο πρόσφατα δεδομένα ότι αυτή η συμφωνία θα δημιουργήσει περισσότερο ανταγωνισμό στην αγορά των κονσολών, όχι λιγότερο”.

Ωστόσο, η Microsoft δεν έχει βγει ακόμα από το τούνελ. Η CMA εξακολουθεί να εξετάζει την επιρροή της Microsoft στη μικρή αλλά αναπτυσσόμενη βιομηχανία παιχνιδιών cloud. Η Microsoft προσπαθεί να δείξει ότι θα προσφέρει τους τίτλους της και τα παιχνίδια Activision Blizzard μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία σε υπηρεσίες gaming cloud, όπως της NVIDIA GeForce Now.

Η CMA εξακολουθεί να αναμένει για  να εκδώσει τελική έκθεση για τη συγχώνευση στις 26 Απριλίου, Η ΕΕ θα εκδόσει τη δική της  έκθεση στις 22 Μαΐου. Δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία για το πότε οι ΗΠΑ ενδέχεται να δώσουν τη δική τους απάντηση στην πρόταση συγχώνευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *