Έλον Μασκ : προσπάθησε και άλλη φορά να αγοράσει την OpenAI  

Έλον Μασκ : προσπάθησε και άλλη φορά να αγοράσει την OpenAI  

Ένα πρόσφατο άρθρο από τη Semafor φαίνεται να δείχνει ότι στις αρχές του 2018, ο Έλον Μασκ προσπαθούσε να πάρει τον έλεγχο του OpenAI και να το τρέξει ο ίδιος, κάτι που μπορεί να το έκανε αρκετά διαφορετικό από την εταιρεία που γνωρίζουμε σήμερα για το ChatGPT.

Την εποχή που αρχικά ο Μασκ αποχώρησε από το Διοικητικό Συμβούλιο του OpenAI, υπήρξε πρόταση από τον ιδρυτή της Tesla και της SpaceX να αναλάβει την εταιρεία. Ο Μασκ εκμυστηρεύτηκε στον επικεφαλής του OpenAI, Sam Altman, ότι ένιωθε ότι είχε μείνει πίσω από την πρόοδο της Google στην περιοχή, την οποία βλέπουμε τώρα με την κυκλοφορία του Google Bard.

Μετά από αυτή τη συνομιλία και την πρόταση του Μασκ, άλλοι ιδρυτές του OpenAI καθώς και ο ίδιος ο Σαμ απέρριψαν την ιδέα, κάτι που οδήγησε στην αποχώρηση του Μασκ και στην απόσυρση μιας προγραμματισμένης σημαντικής δωρεάς κεφαλαίων στο έργο, δημιουργώντας ένα χάσμα μεταξύ των δύο.

Την εποχή που έφυγε ο Μασκ, πολλοί από το έργο πίστευαν ότι ο πραγματικός λόγος της αναχώρησης ήταν ότι η Tesla εργαζόταν στο δικό της πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης, γνωστό ως Autopilot. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν ήταν έτσι τα πράγματα.

Η απόσυρση κεφαλαίων από τον Μασκ είχε κόστος για το OpenAI, αρχικά έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που δεν μπορούσε να καλυφθείί. Αυτό την οδήγησε να στραφεί σε μια κερδοσκοπική εταιρεία για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την ανάπτυξη έργων τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία αργότερα δέχτηκε επένδυση ενός δισεκατομμυρίου  δολάρια   από τη Microsoft, η οποία στη συνέχεια επέτρεψε την κατασκευή της υποδομής που εκπαίδευε τα μοντέλα τόσο για το ChatGPT όσο και για το DALL-E.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *