Γαλλία : απαγορεύει το TikTok από κυβερνητικές συσκευές 

Γαλλία : απαγορεύει το TikTok από κυβερνητικές συσκευές 

Έχουμε δει χώρες σε όλο τον κόσμο να απαγορεύουν τη χρήση του TikTok από τις κυβερνητικές συσκευές τους, από τον Καναδάς, την ΕΕ, και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα, η Γαλλία συμμετείχε σε αυτή τη βιασύνη, αλλά με μια ενδιαφέρουσα προσθήκη.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε σήμερα από το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας και αναρτήθηκε στο Twitter από τον Stanislas Guerini, τον Υπουργό Μετασχηματισμού και Δημοσίων Υπηρεσιών σε αυτή τη χώρα, η κυβέρνηση εξετάζει τις διάφορες απαγορεύσεις του TikTok από άλλες χώρες. Για λόγους ασφαλείας, ο οργανισμός αποφάσισε «να απαγορεύσει τη λήψη και εγκατάσταση ψυχαγωγικών εφαρμογών σε επαγγελματικά τηλέφωνα», με άμεση ισχύ.

Η αιτία  είναι ότι «οι εφαρμογές ψυχαγωγίας δεν παρουσιάζουν τα επίπεδα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και την προστασία  δεδομένων που είναι επαρκή για να αναπτυχθούν σε διοικητικό εξοπλισμό». Η ανακοίνωση έλεγε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτή τη νέα απαγόρευση “για επαγγελματικές ανάγκες όπως αυτή της θεσμικής επικοινωνίας από μια διοίκηση”.

Αυτήν τη στιγμή, εκτός από το TikTok, δεν υπάρχει καμία λέξη για το ποιες θα είναι οι συγκεκριμένες «ψυχαγωγικές εφαρμογές» υπό την απαγόρευση της γαλλικής κυβέρνησης. Ορισμένα ειδησεογραφικά μέσα ισχυρίστηκαν ότι εφαρμογές όπως το Netflix και το Twitter, μαζί με παιχνίδια για κινητά, θα είναι μέρος αυτής της απαγόρευσης, αλλά μέχρι στιγμής η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει προσφέρει συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *