Η Microsoft περιορίζει τον αριθμό των καρτελών μέσω του Alt Tab στα Windows 11 για να εξοικονομήσει ίσως την κατάρρευση της μνήμης RAM του συστήματος

Η Microsoft περιορίζει τον αριθμό των καρτελών μέσω του Alt Tab στα Windows 11 για να εξοικονομήσει ίσως την κατάρρευση της μνήμης RAM του συστήματος

Αυτή την εβδομάδα, η Microsoft κυκλοφόρησε τρεις εκδόσεις Insider, μία για το νέο κανάλι Canary,  μια για το Κανάλι προγραμματιστών, και ένα (δύο) ακόμη για το κανάλι Beta . Όπως συμβαίνει συχνά, αυτές οι εκδόσεις Insider μπορούν συχνά να αποκαλύψουν επερχόμενες λειτουργίες που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί δημόσια. Μια τέτοια προσθήκη θα μπορούσε να είναι μια αλλαγή στον αριθμό των καρτελών που θα επιτρέψουν τα Windows 11 όταν οι χρήστες Alt + Tab. Η Microsoft εργάζεται για να περιορίσει τον αριθμό των πρόσφατων καρτελών στα Windows 11 come Moment 3.

Εντοπίστηκε από τον χρήστη του Twitter, Xeno, ο οποίος είναι επίσης λάτρης των Windows και ντετέκτιβ. Φαίνεται ότι η Microsoft θα περιορίσει τον αριθμό των καρτελών που εμφανίζονται κατά τη λήψη. Σε καθεμία από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις Insider (σύνδεση στην πρώτη γραμμή του άρθρου), η Microsoft τροποποιεί την επιλογή Alt + Tab μέσα στις Ρυθμίσεις για να περιλαμβάνει πλέον έως και 20 πιο πρόσφατες καρτέλες όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα:

Windows 11 Insider builds now limiting Alt Tab to up to 20 tabs

Σε προηγούμενες εκδόσεις, για παράδειγμα, στην δομή  25314, η Microsoft επέτρεψε την εναλλαγή “Όλες οι καρτέλες”.

Οι υπόλοιπες επιλογές παραμένουν οι ίδιες που είναι οι “5 πιο πρόσφατες καρτέλες”, “3 πιο πρόσφατες καρτέλες” και “Να μην εμφανίζονται καρτέλες”. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο Xeno σημείωσε ότι όλες οι εκδόσεις Insider έχουν λάβει τη δυνατότητα που σημαίνει ότι αυτή η επιλογή θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην ενημέρωση του Moment 3.

Αν έπρεπε να μαντέψουμε, η Microsoft μπορεί να προσθέτει αυτήν τη δυνατότητα για να μειώσει τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν οι καρτέλες στη μνήμη του συστήματος   και μερικές φορές και στους επεξεργαστές κατώτερου άκρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *