Linux Lite 6.4 : κυκλοφόρησε με υποστήριξη WebP

Linux Lite 6.4 : κυκλοφόρησε με υποστήριξη WebP

To Linux Lite 6.4 μόλις κυκλοφόρησε φέρνοντας νέες δυνατότητες όπως η υποστήριξη WebP στη διαχείριση αρχείων Thunar και μια νέα εμφάνιση για το πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Thunderbird. Φέρνει επίσης το πιο πρόσφατο θέμα εικονιδίων Papirus, τις πιο πρόσφατες σταθερές εκδόσεις των εφαρμογών Chrome, LibreOffice και Lite και φυσικά μια επιλογή νέων ταπετσαριών.

Το Linux Lite μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό όσο Ubuntu ή Linux Mint αλλά σε αντίθεση με αυτές τις διανομές, είναι πολύ πιο ελαφρύ. Σύμφωνα με τις σημειώσεις έκδοσης, το Linux Lite 6.4 θα λειτουργεί σε υπολογιστές με μόλις 768 MB μνήμης RAM και επεξεργαστή 1 GHz. Αυτές είναι οι ελάχιστες προδιαγραφές, ωστόσο, και προτείνεται ένας επεξεργαστής 1,5 GHz και 1 GB μνήμης RAM. Όσον αφορά τον χώρο στο δίσκο, το ελάχιστο είναι 8 GB, αλλά συνιστάται να έχετε τουλάχιστον 20 GB.

Μια άλλη αλλαγή σε αυτήν την ενημέρωση είναι ότι οι εσωτερικές εφαρμογές Linux Lite έχουν αρχίσει να επανασυσκευάζονται με συμπίεση ZSTD. Αυτό παρέχει μεγαλύτερες ταχύτητες αποσυμπίεσης και υψηλούς ρυθμούς συμπίεσης.

Υπάρχουν μερικά ζητήματα με αυτήν την ενημέρωση. Πρώτον, αποστέλλεται με το Linux 5.15.0-69 το οποίο είναι αρκετά πίσω από το σταθερό πυρήνα του Linux τώρα, οπότε κάποιο νεότερο υλικό μπορεί να μην είναι ακόμη συμβατό με το Linux Lite 6.4. Επιπλέον, τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας υποστηρίζουν μόνο Αγγλικά και το μενού grub εμφανίζει το Linux Lite ως Ubuntu, ενώ δεν είναι σημαντικό, οι χρήστες μπορεί να βρουν αυτά τα ζητήματα λίγο ενοχλητικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *