Η Microsoft επιδιορθώνει επιτέλους το σφάλμα CPU του Windows Defender 

Η Microsoft επιδιορθώνει επιτέλους το σφάλμα CPU του Windows Defender 

Φαίνεται ότι ένα σφάλμα σχεδόν μισής δεκαετίας επιδιορθώθηκε από τη Microsoft και τη Mozilla.Το θέμα σχετιζόταν με το Windows Defender και την υπηρεσία Antimalware Service Executable (MsMpEng.exe) που θα οδηγούσε σε υψηλή χρήση της CPU στο Mozilla Firefox. Η χρήση πόρων ήταν αισθητά υψηλότερη σε σύγκριση με το Google Chrome και τον Microsoft Edge. Για παράδειγμα, η παρακάτω εικόνα (λήφθηκε τη στιγμή της αρχικής αναφοράς του σφάλματος) δείχνει τη μέση χρήση της CPU κατά την επαναφόρτωση του YouTube έξι φορές.

Το σφάλμα επιλύθηκε πρόσφατα με τις προσπάθειες της Microsoft και της ομάδας ανάπτυξης της Mozilla. O Yannis Juglaret, προγραμματιστής Firefox επιβεβαίωσε  αυτό πριν από περίπου τρεις εβδομάδες:

“Σύμφωνα με τη Microsoft, αυτό θα αναπτυχθεί σε όλους τους χρήστες ως μέρος των τακτικών ενημερώσεων ορισμού, οι οποίες συσκευάζονται ανεξάρτητα από τις ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος. Αυτό περιλαμβάνει ακόμη και χρήστες των Windows 7 και 8.1, παρόλο που αυτές οι πλατφόρμες δεν θα έπρεπε να είχαν πρόβλημα απόδοσης με τον Firefox εξαρχής, επειδή τα συμβάντα ETW που το προκαλούν δεν υπάρχουν σε αυτές τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows.”

Αργότερα, ο Yannis Juglaret πρόσθεσε ότι η πρόσφατη ενημέρωση ορισμού του Microsoft Defender March-2023 (Πλατφόρμα: 4.18.2302.x | Μηχανή: 1.1.20200.4) διόρθωσε το πρόβλημα:

Η έκδοση mpengine.dll 1.1.20200.4 κυκλοφόρησε στις 4 Απριλίου, επομένως η ενημέρωση κώδικα θα πρέπει να είναι διαθέσιμη για όλους τώρα.

Είναι ενδιαφέρον ότι έχει επίσης διαπιστωθεί ότι υπάρχει περαιτέρω εύρος βελτιώσεων στη χρήση του επεξεργαστή στον Firefox σε σύγκριση με το Chrome. Ίσως θα δούμε τέτοιες βελτιώσεις απόδοσης στις επερχόμενες ενημερώσεις του προγράμματος περιήγησης και δεν θα είναι μόνο αποκλειστικά και μόνο για  το Microsoft Defender.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *